YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Biçer: "kentsel Dönüşüm Belediyelerin Keyfiyetine Bırakıldı^"

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nazım Biçer, Seyhan Belediye Başkanı Azım Öztürk’ün “Seyhan’da şehircilik...

Biçer: "kentsel Dönüşüm Belediyelerin Keyfiyetine Bırakıldı^"

TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Nazım Biçer, Seyhan Belediye Başkanı Azım Öztürk’ün “Seyhan’da şehircilik yazılıyor” sloganının yaygara olduğunu öne sürdü. Biçer, kentsel dönüşümde yapılması gerekenin, aynı bölgede ekonomik, demografik, sosyal, kültürel, fiziksel ve tarihsel yapının korunarak, aynı yoğunlukta depreme dayanıklı konutlar yaparak, sosyal donatı ve yeşil alanların sayısını arttırmak olduğunu söyledi.

Biçer, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi kanunun Mayıs ayında Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğü girdiğini, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın öncülüğünde bir çok il ve ilçe belediyesinde “Kentsel Dönüşüm Seferberliği Başlatıyoruz” sloganı ile halkın büyük bir beklenti içine sokulduğunu söyledi. Biçer, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Gerek yasa içerisinde halkımızın mağduriyetine yol açacak olumsuzluklar yanında, uygulamaya dönük belediye ve idarelerin keyfiyetine bırakılan kentsel dönüşümün çalışmaları daha ilk günden kentlerin, rant sağlayacak göreceli daha iyi mahallelerden başlatılması ile kendini açığa vurmuştur. Adana’da 3 Ekim 2012 tarihinde Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk’ün “Seyhan'da şehircilik tarihi yeniden yazılıyor” sloganı ile Seyhan Belediyesi ve TOKİ ortaklığı ile Barış- İsmetpaşa mahalleleri Kıyıboyu üzerindeki alanda kentsel dönüşümü başlattıklarını büyük bir yaygara yaparak kamuoyuna sunmuşlardır. Oysaki söz konusu alana gelinceye kadar kentin çok daha sancılı alanları varken İsmetpaşa Mahallesi Kıyıboyundan başlanılması çok manidardır. Kentsel dönüşüm adı altında bölgede yapılan ilk şey yoğunluğu artırarak betonlaşmanın önünü açmak, yeşil alanları yok etmek olmuştur. Hali hazırda kuzey Adana’nın yüksek yoğunluklu yapılaşması ortadayken, kentsel dönüşüm adı altında yüksek beton yığınlarının yan yana koyulmasıyla zaten olmayan kent dokusu iyiden iyiye betona teslim edilmektedir. Yapılması gereken, aynı bölgede ekonomik, demografik, sosyal, kültürel, fiziksel ve tarihsel yapının korunarak, aynı yoğunlukta depreme dayanıklı konutlar inşa ederek, sosyal donatı alanları ile yeşil alanların sayısını arttırmaktır."

İnsanları içinde bulundukları sosyal ve kültürel ortamlardan sürerek, ait olmadıkları bir yaşam tarzını dayatarak kentsel dönüşüm yapılamayacağını ifade eden Biçer, "Diğer yandan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın Kentsel Dönüşüm projelerine karşı çıkanlara, “Yaygara yapanlar haindir” söylemini halkın içinde bulunduğu mağduriyeti istismar eden bir açıklama olarak görüyoruz. Depreme karşı dayanıklı konutlar yapacağız bahanesiyle TOKİ eliyle halkımızın borçlanmaya itildiği ve yandaş sermaye eliyle kriz içerisinde bulunan inşaat sektörünü canlandırmak olduğu aşikardır" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler