Niğde İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Ulukışla Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen “Biçerdöğer Operatörü Yetiştirici Kursunu” bitiren 30 kursiyere operatör belgeleri törenle verildi.
Ulukışla Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen sertifika törenine, Ulukışla Kaymakam Vekili Fehmi Likoğlu, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Ulukışla Belediye Başkanı Hacı Avşar, Defterdar Yardımcısı Savaş Yılmaz, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdür Vekili Mahmut Canpolat, Ulukışla Ziraat Odası Başkanı Ali Emin Uğurlu, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Özer ile belgelerini alacak olan kursiyerler ile çiftçiler katıldı.
İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yılmaz Özer belge dağıtım töreninden önce katılımcılara kurs hakkında teknik bilgiler verdi. Daha sonra Kaymakam Vekili Fehmi Likoğlu, İl Müdürü Murat Türkmen ve Belediye Başkanı Hacı Avşar kursiyerlere belgelerini teslim ettiler.
Sertifika dağıtım töreninde koşan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, “Kırsal alanda yaşayan çiftçilerin gelir seviyesini artırmak, onlara meslek edindirmek, onları bilinçlendirmek ve eğitmek, onları sertifikalı uzman yapmak, onlara balık tutmayı öğretmek, kısacası Kırsal kalkınmayı yerel manada sağlamak amacıyla Tarımsal Yayım ve Eğitim Projesi kapsamında Bakanlığımız kaynaklarını kullanarak Ulukışla İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde İlçemizde biçerdöver operatörü yetiştirici kursu açtık. 78 saat süreli olarak açmış olduğumuz kursa, 30 kursiyer çiftçimiz katıldı. Kurs hocalarımızı Ankara İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden Tarım İş Makineleri Uzmanları Mirzali Babaoğlu ve Adana Zirai üretim İşletme Tarımsal Eğitim ve Yayım Merkezi Müdürlüğünden Selim Gündüz ve Cuma Beyaz Konu Uzmanları getirilmiş ve eğitimler hem pratik hem de teorik olarak bu konu uzmanı hocalar tarafından verilmiştir. Kurs sonunda yapılan sınavda başarılı olan 30 kursiyerlerimize bugün burada sertifikala" dedi.
Türkmen, “Kıymetli Kursiyerlerimizden ricam, isteğim, bundan sonra burada almış olduğunuz kurs ve eğitim doğrultusunda kendilerinizi geliştirmenizdir. Ben biliyorum ki içinizden bazılarınızın biçerdöveri var, bazılarınız yeni biçerdöver alacak ve bazılarınız ise başkalarının biçerdöverlerini kullanarak iş bulacaklarsınız, çalışacaksınız. Şurası bir gerçek ki her halükarda biçerdöver kullanacaksınız. Çiftçinin tarlasına vardığınızda biçerdöverin ayarlarını kontrol edin, hızınızı, dolap devrinizi, batör, kontörbatör ayarlarınızı, vantilatör ayarlarınızı ve eleklerinizi her tarla başında kontrol edin. Kimi zaman buğdaylar kırık çıkıyor, kimi zaman çok kirli çıkıyor, kimi zamanda tarlaya dökülüyor. Biz Niğde genelinde uygulanacak olan komisyon kararımızda yüzde 2’nin üzerinde bir hububat dökümünü kabul etmiyoruz. Yani toleransımız yüzde 2’dir. Kıymetli kursiyerlerimiz eğer siz biçtiğiniz tarlalarda buğday veya arpa dökümünü yüzde1 azaltmış olsanız ve bunu tüm Niğde tarım arazilerinde uygulamış olsanız. Sadece Niğde genelinde 4 Bin Ton hububatı tarlaya dökmemiş olacaksınız, bunun parasal karşılığı nedir diye soracak olursanız bu gün itibariyle yaklaşık 3 Milyon Liradır. Çiftçimizin bir yıl boyunca masraf ettiği, emek harcadığı ve tam çiftçinin kazancına ve milli ekonomiye dönüşecek iken bu ürünün tekrar tarlaya dökülmesine asla müsaade edilmemesi gerekiyor. Ve biz İl Müdürlüğü olarak buna asla müsade etmeyeceğiz ve kimseye de bu konuda müsamaha göstermeyeceğiz. Bu kurs bu sertifikalar sizlere hayırlı olsun, kazancınıza kazanç katsın ilçemize ve ilimize de hayırlı olsun” diye konuştu.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz