YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nde Iftar Yemeği

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, "Artık biz tercih edilen bir üniversite olduk. 13 binin üzerinde öğrencimiz

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, "Artık biz tercih edilen bir üniversite olduk. 13 binin üzerinde öğrencimiz eğitim görecek" dedi.

Rektörlük tarafından üniversite yerleşkesinde, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Genel Sekreteri Rüştü Mumcu ve Genel Sekreter Yardımcısı Murat Işık, yerel ve ulusal basın kuruluşlarının temsilcileriyle idari ve akademik personele iftar yemeği verildi.

Prof. Dr. Özcan, yemek sonrası yaptığı konuşmada, üniversitenin doluluk oranının yüzde 90'ların üzerinde olduğunu ve yüzde 99'lara ulaştığını söyledi.

Üniversitenin idari, akademik ve öğrenci sayısı ile merkezde 8 bin üzerinde bir nüfus yoğunluğu oluşturduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Özcan, şöyle devam etti:

"Bu yıl iki yeni bölüm açıyoruz. Bunlardan biri 4 yıllık Sağlık Yüksekokulu, diğeri de iki yıllık Sağlık Meslek Yüksekokulu. Bu bölümler, personel temini konusunda güç olan bölümler ama Bilecik'in ülkemize sunduğu değerler itibariyle bölümlerin açılması için gerekli akademik kadroyu büyük ölçüde tamamladık. Yeni akademik dönemde buralara yeni yerleşim yerleri yapılacak. Bu okulların açılması önemli. Çünkü çevremizde Sağlık Meslek Lisesi mezunu olan gençlerimiz, yüksek tahsillerine buralarda devam edecek. İki yüksekokulumuz, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) izin verirse, şehirde terk ettiğimiz Özel İdare binalarında öğrenim görecek.

Şu ana kadar yaşadığımız en büyük ihalemiz neticelendi. Yaklaşık 20 milyon liralık Rektörlük, kütüphane ve kongre alanların ihalesi tamamlandı. Önümüzdeki yıl merkez yerleşkemizin ana silüeti ortaya çıkmış olacak. Şu an itibariyle 70 bin metrekareye ulaşan kapalı bir alanımız oldu. Tüm spor tesislerini aşağı yukarı tamamladık. Yeşil alanlarımız öğrencilerimizin kullanımındadır. Yemekhane ve sosyal tesis gibi alanlarımızla ilgili ihtiyaçları da gidermek üzereyiz."

-"Önceliğimiz; çağın gerektirdiği şartlarda eğitim imkanları sunmak"-

Türkiye'de 175 üniversite bulunduğunu ve bunların yarısına yakınının özel üniversiteler olduğunu dile getiren Prof. Dr. Özcan, devlet üniversitelerinin yerleşmiş imkanlara sahip olduğunu anlattı.

Prof. Dr. Özcan, şöyle konuştu:

"Artık biz tercih edilen bir üniversite olduk. 13 binin üzerinde öğrencimiz eğitim görecek. Üniversite olarak bölüm kapatmıyoruz. Bu yıl öğrencilerin, üniversitelerin 4 yıllık bölümlerine yerleşme oranları arttı. Dolayısıyla öğrenciler oralara gidince ilçelerdeki iki yıllık yüksekokullarda her bir bölümdeki öğrenci sayısı 10'un altına düşerse YÖK tarafından o bölüm açılmıyor. Yoksa biz bölüm kapatmıyoruz. Bazı bölümler de eskiyor, yani güncelliğini koruyamıyor. O bölümlerin yerine başka bölümlere öğrencileri kaydırmaya çalışıyoruz. Ancak karşılaştığımız en büyük sorun, akademik kadro bulmada zorlanıyoruz. Önceliğimiz; çağın gerektirdiği şartlarda eğitim imkanları sunmak."

Ziraat Fakültesinin açılması için hazırlanan tasarı için bakanlık onayı beklendiğini bildiren Prof. Dr. Özcan, tasarının onaylanması halinde bölgenin tarımsal faaliyetleriyle ilgili ihtiyacı karşılayabilecek 4 yıllık çok güzel bir okula sahip olacaklarını söyledi.

Prof. Dr. Özcan, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesinin kurulması için Bakanlar Kurulu'ndan onay beklediklerini sözlerine ekledi.

Muhabir: Mehmet Candikmen / Muhsin Arslan

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler