İSTANBUL (İHA) - Microsoft Türkiye'nin sponsorluğunda düzenlenen e-Türkiye oturumu, kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirecek.
E- Türkiye zirvesine ağırlık verdiklerini belirten Microsoft Türkiye Genel Müdürü Haluk Maga, "e-Türkiye oturumunda, teknolojiye yapılacak yatırımların ve bilgisayarlaşmanın önemini gündeme getireceğiz" dedi.
Bilişim Fuarı 2002 kapsamında Beylikdüzü Kaya Otel Kongre Merkezi'nde 4 Eylül 2002 tarihinde düzenlenecek Bilişim Zirvesi'nde e-Türkiye Oturumu'nun özel bir yeri olacağı tahmin ediliyor. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, İstanbul Milletvekili Ziya Aktaş, Başbakanlık Müsteşarı Dr. Füsun Koroğlu, Microsoft Türkiye Genel Müdürü Haluk Maga, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, MBA Danışmanlık Genel Müdürü Atilla Akkaş ve Türkiye Bilişim Derneği Başkanı Rahmi Aktepe'nin katılacakları e-Türkiye oturumlarında, Avrupa Birliği adayı Türkiye'nin e-devlet yolunda geldiği nokta değerlendirilerek bilgisayarlaşmanın önemi vurgulanacak.
E-DEVLET PROJELERİ ANLATILACAK Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Devlet Bahçeli, TBD Başkanı Rahmi Aktepe, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Microsoft Türkiye Genel Müdürü Haluk Maga'nın açılış konuşmalarıyla başlayacak e-Türkiye oturumuna Hedef e-Türkiye başlıklı açık oturum ile devam edilecek. Konuşmacılar, açık oturumda e-Türkiye projelerinin Türkiye'nin toplumsal ve ekonomik gelişmesine etkileri konusundaki görüşlerini aktaracaklar. E-Türkiye çalışma gruplarının temsilcilerinin katılacağı Uygulamalarla e-Türkiye oturumlarında ise, Dışişleri Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ve Sanayi Bakanlığı gibi tamamlanan e-devlet projeleri sunulacak.
TEKNOLOJİ VE BİLGİSAYARLAŞMA
Türkiye'nin geleceğinde teknolojinin oynayacağı role dikkat çekmek amacıyla bu yıl zirveye ağırlık verdiklerini belirten Microsoft Türkiye Genel Müdürü Haluk Maga, e-Türkiye oturumunda, teknolojiye yapılacak yatırımların ve bilgisayarlaşmanın önemini gündeme getireceklerini söyledi. Microsoft'un bilgisayarlaşma konusundaki projelere de ağırlık vereceğine dikkat çeken Maga, "Evlerin sadece yüzde 3'ünde bilgisayar olan ülkemizde e-devlet'e giden yolun bilgisayarlaşmadan geçtiğine inanıyoruz. Microsoft Türkiye olarak da bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getirerek 1993 yılından bu yana Türkiye'nin bilgisayarlaşma sürecini hızlandırma konusunda üstlendiğimiz misyonu pekiştirecek projelere imza atmaya hazırlanıyoruz" dedi.
MİCROSOFT BT VİZYON SEMİNERLERİ'NDE Bu arada Bilişim Fuarı'nda 5. Salon 211 numaralı standda çözüm ortaklarıyla birlikte ziyaretçilere yeniliklerini sunacak olan Microsoft, 3 - 6 Eylül 2002 tarihlerinde BT Vizyon Seminerleri'nde katılımcılarla buluşacak. Seminerlerde Microsoft Türkiye yetkilileri tarafından Microsoft teknolojileri, hizmetleri ve e-iş, verimlilik gibi iş dünyasının gündemindeki konularda bilgiler, aktarılacak. Seminer konuları arasında Kurumsal Güvenlik, Microsoft Eğitim ve Sertifikasyon Programları, Bilinenin Ötesinde XP, Pocket PC Telefon Versiyonu ve Microsoft
Destekli Akıllı Telefon gibi başlıklar bulunuyor.