Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, PTT’yi özelleştirerek çalışmada performans kriterinin devreye gireceğini söyledi.
Binali Yıldırım, Birlik Haber-Sen ve Memur-Sen’in birlikte düzenlediği ‘Haberleşme sektöründe çalışanların mesleki risklerinin azaltılması’ konulu hizmetiçi eğitimine katıldı. Yıldırım, "PTT, AŞ olarak özelleşecek. PTT çalışanları işsiz kalacak diyorlar. Biz niye AŞ yapıyoruz. Devletin her türlü kısıtlamasından uzak kalsın, çok çalışana daha çok para versin, yöneticilerin performansını ölçsün diye yapıyoruz. Çalışanın iş güvencesini gözetmeyen bir hükümet olsa, çalışan için bu kadar pozitif ayrımcılık gözeten, toplu iş sözleşmesi gibi sözleşmeler yapmazdık." dedi. PTT’nin özelleşmesi halinde mevcut memurun sözleşmeli kadroya alınmayacağını vurgulayan Yıldırım, görevde yükselmek için sözleşmeli kadroya geçme mecburiyetinin de kalktığını müjdeledi. Memur ile normal SKK’lı çalışanların emeklilik prim ücretlerinin farklı yattığını ve bunun 5510 sayılı Sosyal Güvenlikle ilgili reformla eşitleneceğini dile getiren Bakan Yıldırım, "Memurun pirimi az yatıyordu, dolayısıyla memur çalışırken yüksek maaş alıyordu. Normal bir SSK’lı ise pirimi daha çok yattığı için emekli olduğunda memurdan daha çok emekli maaşı alıyordu. Yeni kanunla bu eşitsizlik ortadan kalkacak." ifadelerini kullandı. Yeni çıkacak olan PTT kanunu ile PTT’yi daha da güçlü duruma getireceklerini işaret eden Ulaştırma Bakanı, söz konusu kanunla piyasada kanunsuz iş yapanları disipline ederek, PTT ile aynı kulvarda çalışmasını sağlayacak düzenin getirildiğini kaydetti.
Birlik-Sen Genel Başkanı Şinasi Gürcüoğlu, Fiili Hizmet Zammı’nın hala yapılmadığına dikkat çekerek, PTT cirosunun yüzde 20’sinin çalışanlara ikramiye olarak dağıtılmasını talep etti. Gündeme dair açıklamalarda bulanan Şinasi Gürcüoğlu, "Terör bataklığının kurutulmasını istiyoruz. Kamuda devlet eliyle yapılan kıyafet yasağına bir son verilsin istiyoruz." dedi.
"SİVİL İTAATSİZLİK BAŞLATTIK"
Memur-Sen Konfederasyonu Başkanı Ahmet Gündoğdu da kamuda kıyafet yasağını kaldırmak için 12 milyon imza toplayarak sivil itaatsizlik başlattıklarını dile getirdi. Kamuda kıyafet yasağının kaldırılması konusunda Kamu-Sen’in desteğini görmediklerini belirten Gündoğdu, "Kamu-Sen, 28 Şubat’ta devletin her isteğini yapıyordu. Şimdi hükümet yapsın destekleyelim diyor. Bu yönetmeliği hükümet ister kaldırsın ister kaldırmasın biz bu yönetmeliği tanımıyoruz." diye konuştu. Memur-Sen’e 'Akil' listesine katılma teklifinin geldiğini açıklayan Başkan Gündoğdu, şehitlerin ruhunu ve ailesini incitmeden terörü halletmeyi 'Akil İnsan' olmanın gereği olarak niteledi. Memur-Sen Başkanı, "Millet ne diyorsa o. Bu yüzden biz Ergenekon’a, Jitem’e, PKK’ya, KCK’ya hayır dedik. Şener Eruygur gibi adamların yanında toplantı yapmak mı vatana ihanettir, yoksa vatanın huzuru için Dolmabahçe’de toplantı yapmak mı?" diyerek 'Akil İnsanlar' toplantısına yapılan eleştirilere cevap verdi. Memur-Sen Başkanı Gündoğdu, sözlerine 15 Mayıs’a kadar 3 bin yeni üye bulunmasını talep ederek tamamladı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz