HABER

Binali Yıldırım canlı yayında soruları yanıtladı

TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım: (3) - "İstanbul'a yapmamız gerekenler sosyal, kültürel içerikli projeler ve ekonomi. Şimdi asıl olan İstanbul'un bu yönlerini daha fazla ön plana çıkarmak ve İstanbul'un marka değerini daha da artırmak" - "İstanbul'un düşey dereleri var. Silivri dereden başlıyor, Pendik deresine kadar İstanbul'un meşhur derelerini şimdi yeniden ihya ederek İstanbul'un kuzeyindeki yeşil ile maviyi buluşturacağız. Bu koridoru oluşturacağız, şehir içinden isterse ormanlık alana, isterse denize inecek bu vadilerden"

İSTANBUL (AA) - TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "İstanbul'a yapmamız gerekenler sosyal, kültürel içerikli projeler ve ekonomi. Şimdi asıl olan İstanbul'un bu yönlerini daha fazla ön plana çıkarmak ve İstanbul'un marka değerini daha da artırmak." dedi.

Yıldırım, Habertürk'te Veyis Ateş'in sunduğu "Akılda Kalan" programında, İstanbul'a ilişkin projelerini anlattı.

İstanbul'un temel meseleleri olan trafik, ulaşım, otopark, yeşil alan üretmeyle ilgili bir sorununun bulunmadığını ifade eden Yıldırım, geçmişte bu konularda Türkiye ölçeğinde başardıklarının gelecekte yapacaklarının teminatı olduğunu dile getirdi.

İstanbul'a yapacaklarının sadece altyapı olmadığını belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"İstanbul'a yapmamız gerekenler sosyal, kültürel içerikli projeler ve ekonomi. Şimdi asıl olan İstanbul'un bu yönlerini daha fazla ön plana çıkarmak ve İstanbul'un marka değerini daha da artırmak. İstanbul bilim, teknolojinin merkezi olabilir, gençlerin kabiliyetlerini gösterebileceği bir merkeze dönüşebilir. Yapay zeka, robotik teknolojiler, büyük data var. Her şey bugün bildiğimiz mesleklerin yarısı 20 sene sonra yok olacak. Yeni meslekler, yeni hayat tarzları geliyor. İnsanın her tarafından çipler donatılacak ve insan bir anlamda birçok şeyi artık bu çipler vasıtasıyla yapacak. Yapay zeka hayatımıza daha fazla girecek, 5G teknolojileri de... Buna en yatkın nesil de gençler. Ben onlara dijital yerliler diyorum, kendimi de dijital göçmen olarak tanıtıyorum. Biz dijital dünyanın, bilgi toplumunun göçmeniyiz, gençler ise yerlisi."

Binali Yıldırım, İstanbul'a altyapı olarak birçok şey yaptıklarını ama belediye başkanlığı döneminde biraz daha üst yapıya çalışacaklarını söyledi.

Belediyelerin herkese iş bulmak gibi görevinin bulunmadığını vurgulayan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Belediyenin birinci derecede herkesi istihdam edip, iş bulacak ne kaynağı var, ne imkanı var, ne de yetkisi var. Ama ne yapacağız biz; İstanbul'u o kadar yaşanabilir, daha cazip bir hale getireceğiz ki buraya daha çok yatırım, üretim yapılacak. Dolayısıyla istihdam alanları oluşacak. Mesela, İstanbul'da 51 üniversite ve bir milyon üniversite öğrencisi var. 'Bir Fikrim Var', 'Bir Projem Var' ile bu fikirleri finans çevreleriyle buluşturacağız. Bu fikirler proje ve katma değere dönüştürülecek, kamuya katkı sağlayacak ve istihdam oluşturacak. Bunun yanı sıra şehrin fuar sayısını artıracağız. Kruvaziyer turizmini geliştirip turist sayısını artıracağız. İstanbul'un toplam ekonomideki yüzde 67'sini hizmet sektörü oluşturuyor. Hizmet sektörü de nasıl sağlanır? Sağlık, turizm, gastronomiyle de marka değerini artıracağız ve bunu ekonomiye dönüştüreceğiz."

Yıldırım, İstanbul'da yeşil alanları artıracaklarını dile getirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Mahallelerde, ilçelerde millet bahçeleri yapılıyor. Daha önemlisi İstanbul'un düşey dereleri var. Silivri dereden başlıyor, Pendik deresine kadar İstanbul'un meşhur derelerini şimdi yeniden ihya ederek İstanbul'un kuzeyindeki yeşil ile maviyi buluşturacağız. Bu koridoru oluşturacağız, şehir içinden isterse ormanlık alana, isterse denize inecek bu vadilerden. Burada yürüyüş yolları olacak, vakit geçirecek alanlar, bisiklet yolları olacak. Böylece yeşille maviyi buluşturan dikey damarlar oluşturacağız. İstanbul bir uçtan diğer uca 135 kilometreye 45 kilometrelik dar uzun bir şerit gibi. Asıl şehri sıkıntıya sokan bu. 5 bin 462 kilometrekarelik İstanbul alanının sadece bin 50 kilometrekaresinde yerleşimimiz var. Yüzde 20. Yeşil alan var ama yeşil alana ulaşım yok. Biz bu koridorlarla yeşille maviyi birleştireceğiz."

(Bitti)

En Çok Aranan Haberler