AK Parti İzmir milletvekili ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın AK Parti Genel Başkanlığı'na aday olacağı konuşuluyor. Ankara kulislerinde başlayan iddia sosyal medyada da hızla yayılmaya başladı. Binali Yıldırım'ın, genel başkanlık adaylığı için delegelerden imza topladığı öne sürülüyor. İddiaya göre , Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu Merkez Karar Yönetim Kurulu listesinde anlaşamadı. Bunun üzerine kongre tarihinin ertelenmesinin gündeme geldiği ve krizi çözmek için Saray ve Köşk’teki danışmanlar ile bazı kurmayların devreye girdiği konuşuluyor.
Binali Yıldırım, 3 dönemi dolduğu için 7 Haziran seçimlerinde milletvekili olamamıştı. Eğer cumartesi günü yapılacak kongrede, genel başkanı seçilirse, AK Parti'de, genel başkan ve başbakan ayrı ayrı isimler olacak.
FUAT AVNİ'NİN BİNALİ YILDIRIM İDDİALARI
''Davutoğlu, Yezid'in hazırladığı MKYK listesini olduğu gibi kabul etti. Yezid 'Ya kabul edersin ya istifa edersin' demişti. Davutoğlu kendine güvenen ekibini yarı yolda bıraktı. Binali 900 imza toplamış işaret bekliyordu. Hevesi kursağında kaldı. Binali, Cemil Çiçek, B.Bozdağ, Canikli, M.A.Şahin kısaca Davutoğlu'nun istemediği kim varsa listede yer aldı. Davutoğlu artık koca bir hiç. Yezid'in adamları Gül'cüleri bertaraf etmişlerdi. Şimdi 'Davutoğlu'nu da bitirdik' diye zafer narası atıyorlar. Bu gece itibariyle Davutoğlu ne derse desin gülüp geçin. Artık ülkede başbakan diye bir şey yok.''
BİNALİ YILDIRIM KİMDİR?
Binali Yıldırım; 58., 59., 60. ve 61. Hükümetlerde Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma Bakanı, 61. Hükümette ismi değiştirilen Ulaştırma Bakanlığı yerine Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanıdır. TBMM 22. Dönem AK Parti İstanbul, 23. Dönem AK Parti Erzincan ve , 24. Dönem AK Parti İzmir milletvekilidir.
Binali Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldu ve daha sonra aynı bölümde yüksek lisans eğitimini gerçekleştirdi. Türkiye Gemi Sanayi Genel Müdürlüğü ve Türkiye’nin en eski tersanelerinden Camialtı Tersanesi’nde çeşitli kademelerde mühendislik ve yöneticilik görevleri aldı.
Binali Yıldırım, iş hayatının yanı sıra eğitimini de sürdürerek, 1990-1991 yılları arasında İsveç’te bulunan Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü’ne ait Dünya Denizcilik Üniversitesi’nde Denizde Can ve Mal Güvenliği Yönetimi konusunda ihtisas eğitimi aldı.
1994-2000 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul Deniz Otobüsleri İşletmeleri (İDO) da Genel Müdürlük görevinde bulundu. Bu görevi sırasında İstanbul'da toplu taşımacılığın denize kaydırılması yönünde önemli projelere imza attı. Başta İstanbul-Yalova ve Bandırma hatlarının açılarak, Adnan Menderes ve Turgut Özal hızlı feribotlarının sefere konulması olmak üzere İstanbul'a kazandırılan toplam 29 iskele/terminal, 22 deniz otobüsü ve 4 feribotla İDO, dünyanın en büyük deniz taşımacılığı firması oldu. 1999 yılında deniz toplu taşımacılığı ve turizme katkılarından dolayı uluslararası "Skal Kulübü" tarafından verilen kalite ödülüne layık görüldü.
Binali Yıldırım'ın bakanlığı sırasında 22 Temmuz 2004 günü Pamukova Tren Kazası meydana geldi, istifa çağrılarının ardından istifa etmeyeceğini açıkladı. Görevde olduğu sürede Yüksek Hızlı Tren hatları döşenmiş ve hattın Ankara - Eskişehir kısmı 13 Mart 2009 tarihinde hizmete açıldı. Hattın Ankara-Konya kısmı ise 23 Ağustos 2011 tarihinde hizmete girdi.