KADIN

Birçok insan gerçek anlamlarını bilmiyor! Günlük hayatta kullanılan küfürlerin gerçek anlamları

Günlük hayatta kullanılan bu küfürlerin gerçek anlamları hepimizi şaşırttı. Bundan sonra kelimeleri kullanırken daha dikkatli olun derim :)

Birçok insan gerçek anlamlarını bilmiyor! Günlük hayatta kullanılan küfürlerin gerçek anlamları

Dallama

Osmanlı-Tokadı-Dizi-Oyuncuları

Dallama kelimesinin anlamı taa Osmanlı Dönemi'ne dayanıyor. Müslüman olmayan çocuklar mermerlere tokat atarak büyütülüyormuş. Sonrasında bu çocuklar savaş zamanında atlılara karşı yaya olup askerlere cengaverlik ederlermiş. Bu çocuklara verilen isim ise dallamaymış.

Angut

iStock-91692192

Bakar mısınız, ne kadar da güzel bir kuş :) Bu kelimenin gerçek anlamını hemen hemen herkes bilse de dillere pelesenk olmuş bir kere. Bu cefakar kuş, eşi öldüğünde onun yanından ayrılmaz kendisi de ölene kadar eşinin yanında beklermiş. Beklemek bir yana ondan gözünü ayırmadan bakarmış :(

Gavat

28427043_186229761993617_4146204154445955072_n

Bizim bildiğimiz anlamı: Karısını pazarlayan kişi. Gerçek anlamı ise; Sasani İmparatorluğu'nun hükümdarı I. Kavad, Mazdek ve öğrencilerinin isyanına karşı koyamamış. Bu başkaldırıyı kabullenen I. Kavad, komün hayata saygı duymaya başlamış. Bunu göstermek için de karısının Mezdek ile yatmasına onay vermiş. Aslında pek de gerçek anlamından uzaklaşmamışız :)

İbne

images

Arapça kökenli olan bu sözcüğün gerçek anlamı kız çocuğu. Osmanlı'da da şimdiki anlamıyla aynı anlamı taşıyormuş.

Kahpe

iStock-678985506

Kahpe kelimesi de Türkçeye Arapçadan geçmiş bir isim. Gece yerlerini belli etmek için öksüren kadınlara verilen bir isimmiş.

Kaltak

iStock-175482356

TDK'daki anlamı ‘Üzeri meşin, halı vb. şeylerle kaplanmamış olan eyerin tahta bölümü’ (TDK) Bununla beraber ‘kuskunsuz eyer.’ Halk arasında bilinen anlamı ise 'iffetsiz' kadın.

Puşt

Puşt kelimesi Farsça kökenli. Anlamı ise "arka, kıç." Halk arasında ise eşcinsel erkeklerin cinsel zevklerine hizmet eden sapık erkek çocuk."

Denyo

iStock-510002274

Günümüzde "dengesiz, delibozuk" anlamında kullanılan bu kelimenin gerçek anlamı ise "emanet, rehin."

Pezevenk

Farsça kökenli olan bu kelimenin asıl anlamı "kapı tokmağı veya sürgü"dür. Türkçeye ise kapıda bekleyen adam olarak geçmiştir.

Kaynak

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler