YURTHABER

Şanlıurfa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Birecik’te su ürünleri araştırma laboratuvarı açıldı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Sürdürülebilir Su Ürünleri Üretim Projesinin laboratuvar açılışı gerçekleşti.

Birecik’te su ürünleri araştırma laboratuvarı açıldı

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde Sürdürülebilir Su Ürünleri Üretim Projesinin laboratuvar açılışı gerçekleşti. Laboratuvarda gereksiz antibiyotik kullanımının önüne geçilerek Fırat Havzası ile balık çiftliklerinin kimyasal yükünün azaltılması hedefleniyor.
Açılışa GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, GAP Bölge Müdür Vekili Hasan Kılıç, İl Tarım Müdürü Murat Özdemir, Birecik Kaymakamı Fatih Çelikkaya, AK Parti Birecik Belediye Başkan Adayı Mahmut Mirkelam, kurum amirleri ve şirket temsilcileri katıldı. Sürdürülebilir Su Ürünleri Projesi Gap Bölge Kalkınma İdaresinin destekleriyle, Birecik Kaymakamlığı ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce yürütülüyor. Projeye Çukurova Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi ve Su Ürünleri yetiştiricilik tesislerinin katkılarıyla ilerlediği belirtildi. Birecik İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Kandamar, açılışı gerçekleştirilen projenin finansmanı olarak GAP Bölge Kalkınma İdaresi tarafından 247 bin 831 TL desteklenen ve işletmeler tarafından 27 bin 537 TL katkı sağlanılan 275 bin 368 TL değerinde olduğunu dile getirerek GAP idaresine ve işletme sahiplerine teşekkür etti. Proje koordinatörü Oğuzhan Kuzucu, “Bu proje ile işletmelerimizden balık örnekleri ve havzanın belirli noktalarından su örnekleri alınıp gerekli analizler yapılarak alabalık yetiştiriciliğinde hastalıklarla mücadele kapsamında kullanılan antibiyotiklerin etkileri değerlendirilerek en uygun etken maddeler belirlenecektir. Bu doğrultuda gereksiz antibiyotik kullanımının önüne geçilmiş olacak ve havzanın kimyasal yükü azaltılacaktır. Balıklardan alınan kan örnekleri ile antibiyotik direnç gelişim durumu ortaya konularak hastalıklarla en etkin mücadele yöntemleri belirlenecek ve bu bilgiler işletmeler ile paylaşılarak üretime fayda sağlanacaktır” dedi.
Bölgenin endemik türü Şabut Balığı yeni nesillere aktarılacak
Ayrıca bölgenin endemik türü olan Şabut Balığının biyolojik ve kimyasal kirleticilerden etkilenme düzeyi ortaya konulacak, gerekirse önlemler alınarak bu türün gelecek nesillere aktarımı sağlanacak. Tüm bu veriler doğrultusunda Karkamış Baraj Gölü havzasının su ürünleri yetiştiriciliği açısından sürdürülebilirliği ortaya konulacak.

Birecik’te su ürünleri araştırma laboratuvarı açıldı

Birecik’te su ürünleri araştırma laboratuvarı açıldı

Birecik’te su ürünleri araştırma laboratuvarı açıldı

Birecik’te su ürünleri araştırma laboratuvarı açıldı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler