YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BİSİAD, 7 Kasım’da Fas’a Iş Gezisi Düzenliyor

Bitlis Sanayici ve İşadamları Derneği (BİSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayetullah Şimşek, üyelere markalaşmayı, devletin sunduğu...

BİSİAD, 7 Kasım’da Fas’a Iş Gezisi Düzenliyor

Bitlis Sanayici ve İşadamları Derneği (BİSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayetullah Şimşek, üyelere markalaşmayı, devletin sunduğu teşviklerden yararlanmayı, birlikte iş yapmayı ve şirketleşmeye teşvik etmeyi planladıklarını söyledi. Şimşek, 7 Kasım’da iş adamlarını Kuzey Afrika ülkelerinden Fas’a iş gezisine götürmeyi planladıklarını belirtti.

BİSİAD tarafından, Tatvann Yaşam Alışveriş Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Şimşek, BİSİAD’ın 2004 yılında kurulduğunda birkaç üye ile yola çıkıldığını hatırlatarak, üye sayısının 100’ü aştığını söyledi. Sivil toplum kuruluşlarının ticari ve siyasi hayata büyük etkileri olduğunu belirten Şimşek, “Biz de bu gücü ve etkiyi, bağlı bulunduğumuz 45 bin üyeli TUSKON’dan almaktayız. Derneğimiz, federasyon olarak DASİDEF’e, konfederasyon olarak da TUSKON’a bağlı bir sivil toplum kuruluşudur.” dedi.

Düzenlenen programın amacına değinen Şimşek, şöyle konuştu: “Bizim bu programdaki amacımız üyelerimize markalaşmayı, devletimizin sunmuş olduğu teşviklerden yararlanmayı, birlikte iş yapmayı ve şirketleşmeye teşvik, yurt içi ve yurt dışı fuar organizasyonlarına üyelerimizi davet etmeyi, davetlerle üyelerimizin iş dünyalarındaki ufuklarını genişletmeyi, buna paralel değişik seminerlerle bilgilendirme toplantılarının yapılmasını sağlamaktır. Önümüzdeki faaliyet döneminde sektörel bazda komiteler kurup, Bitlis’teki iş adamlarımızın daha aktif hale gelmesini sağlayacağız." diye konuştu.

7 KASIM’DA İŞ ADAMLARINDAN FAS’A İŞ GEZİSİ

Bitlis'te, ilin içinde bulunduğu konum itibarıyla ticari hayatın şekillenmesi gerektiğini belirten Şimşek, "Bizler şu ana kadar çeşitli aktiviteler, yurt içi ve yurt dışı geziler düzenledik. 2010 yılından itibaren Avrupa Birliği projeleri kapsamında tarım ve hayvancılığı geliştirme ve destekleme alanında Avrupa gezisi düzenledik. SODES kapsamında bilgisayarlı muhasebe kursu verilerek meslek edindirme projemiz hayata geçmiştir. Üyelerimize iş ve turistik gezi çerçevesinde Suriye ve Karadeniz gezileri yaptık. Kimse Yok Mu Derneği işbirliğiyle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardımlarda bulunduk. Ayrıca, 7 Kasım’da iş adamlarımızı Kuzey Afrika ülkelerinden Fas’a iş gezisine götürmeyi planladık. Tarihi dokusuyla müze şehri olan doğunun incisi güzel Bitlisimizi daha iyi tanıtma fırsatı bulmaktayız. Bitlis’in Türkiye’de daha iyi bir yer edinebilmesi için yapılan çalışmalar enerjimizi artırmakta ve bizi teşvik etmektedir. Bunun yanında, inanç turizmi, sahil turizmi ve kış turizminin geliştirilmesi için altyapının tamamlanması beklentilerimiz arasındadır. İlimizin 6’ncı teşvik bölgesinde olması bizim için bir mana ifade etmemektedir. Çünkü, yatırımcıları ilimize çekemiyoruz. Bunun başlıca nedeni de organize sanayinin aktif hale gelmemesidir. Bir an önce bunun hayata geçirilmesini arzuluyoruz.” şeklinde konuştu.

Programa katılan Bitlis Valisi Veysel Yurdakul ise “Bitlis mülkiye idaresinde kurulan bütün işletmeler bize aittir. Orası bizim işletmemizdir. Orada çalışanlar bizim çalışanlarımızdır. Orada üretilenler bizim üretimlerimizdir. Çünkü sosyal barışa katkı sağlanıyor. İnsanlara istihdam sağlanıyor. İnsanlara iş ve aş veriliyor. Devlete de pirim ve vergi ödeniyor. Dolayısıyla bu iş yerleri, sizin ve bizimdir. Bu nedenle bizimdir diyorum ve bizim olan bu iş yerlerini hep birlikte teşviklerle, muafiyetlerle, KOBİ ve KOSGEB destekleriyle Avrupa ve Dünya Bankası projeleri imkânlarıyla inşallah bu süreçte daha fazla geliştiririz.” dedi.

Vali Yurdakul, Tatvan'ın zaten bölgede bilinen ve tanınan bir ticaret merkezi olduğunu ifade etti. Bu şekilde tanınması ve tanıtılmasının, bu olumlu imaja ve olumlu markaya katkı sunacağını düşündüğünü kaydeden Yurdakul, "Biz yüksek teknolojiyi, ortak kültürü, gelişmeyi ve iş geliştirme planlarını öğrenmeyi asla bir tarafa bırakmayacağız. Çünkü farkındalığı sağlayan bizler, teknolojiyi kullanan da bilgidir. Yani bilgi güçtür. Parayı kazanmak kolay değildir. Bugün parası olanlar, parayı kazananlar ve bunu süreklilik haline getirenler bilgiyi güç olarak kullananlardır.” şeklinde konuştu.

Programa katılan Van Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (VASİAD) Başkanı Dr. Ali Çiçeksay ise programda kurumsallaşmanın önemi ve birlikte hareket etmenin önemine değinerek, bir konuşma yaptı. Çiçeksay’ın konuşmasından sonra son bulan programa; Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Vali Yardımcısı Alperen Yılmaz, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, Bitlis İl Emniyet Müdürü Saadeddin Akgüç, Bitlis Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muzaffer Güven, Tatvan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bilal Dağdağan, BİSİAD üyeleri, Van Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği yönetim kurulu üyeleri, Ağrı Sanayici ve İşadamları Derneği yönetim kurulu üyeleri, Muş Sanayici ve İşadamları Derneği yönetim kurulu üyeleri ve gazeteciler katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler