YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BİSİAD: Bitlis’teki Yer Altı Kaynakları Değerlendirilmeli

BİSİAD Genel Sekreteri Hüseyin Güler, Bitlis'te pomza, bakır, mermer, kurşun, çinko, demir fosfat, aspest, krom,...

BİSİAD: Bitlis’teki Yer Altı Kaynakları Değerlendirilmeli

BİSİAD Genel Sekreteri Hüseyin Güler, Bitlis'te pomza, bakır, mermer, kurşun, çinko, demir fosfat, aspest, krom, nikel, çimento gibi çok sayıda madenin ham madde yatakları bulunduğunu hatırlattı. Güler, "Bu madenler işletmeye alındığı takdirde sadece Bitlis’in değil bölgenin önemli sıkıntısı olan işsizliği de büyük ölçüde çözüme kavuşturacaktır." dedi.

Bitlis Sanayici ve İşadamları Derneği (BİSİAD), dernek binası olarak kullandığı tarihi Yusufiye Medresesi'nde işadamlarını kahvaltıda bir araya getirdi.

Bitlis ve ilçelerindeki işadamlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda BİSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayetullah Şimşek, yeni çıkan teşvik yasasında Bitlis'in 6. bölgeye dahil edildiğini hatırlattı. 'Bu, ilimize ciddi anlamda avantajlar sağlayacaktır." diyen Şimşek, "Fakat Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır ve Batman’ın da 6. bölgeye dâhil edilmiş olması ilimize olan ilgiyi azaltmıştır. Dolayısıyla ilimiz hakkında daha fazla tanıtım yapmamız gerekiyor." dedi.

Bitlis’te istihdama yönelik ciddi yatırımları olan işadamı Nesim Haspolat, yatırıma yönelik daha hızlı hareket etmemiz gerektiğini kaydetti. Haspolat, "Dolayısıyla organize sanayi bölgesinin (OSB) tamamlanmasını beklememeliyiz. Maliyetler daha yüksek olacaktır, ama her geçen zaman kayıp olarak hanemize yazılıyor." şeklinde konuştu.

BİSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ulvi Değerli, Bitlis olarak tek vücut olmamız gerektiğini, hangi fikir ideoloji ve siyasi düşünceye mensup olursa olsun herkesin Bitlis için birlikte çalışması, sıkıntıların ortak akılla çözülmesi gerektiğini ifade etti.

BİTLİS’TE YER ALTI MADENLERİNİN İŞLETİLMESİ ELZEMDİR

BİSİAD Genel Sekreteri Hüseyin Güler, Bitlis ilinin 7 bin yıllık geçmişi olduğunu hatırlatarak, birçok medeniyete ev sahipliğini yaptığını söyledi. Bitlis ilinin gerek turizm gerekse yer altı kaynakları ile çok zengin bir potansiyele sahip olduğunu dile getiren Güler, sözlerine şöyle devam etti: "Bu potansiyellerin ortaya çıkartılması ve işletilmesi elzemdir. Bitlis ili sadece inanç turizmi olarak ele alınsa bile birçok sıkıntının hal olur. Aynı zamanda kış turizmi de azımsanmayacak kadar Bitlis ekonomisi için önemlidir. Maden Tetkik ve Arama Enstitüsü'nce belirlenen, Türkiye yer altı kaynakları envanterine göre, Bitlis; Doğu Anadolu Bölgesi'nde maden yatakları yönünden en zengin illerden biridir. Bitlis'te pomza, bakır, mermer, kurşun, çinko, demir fosfat, aspest, krom, nikel, çimento gibi çok sayıda madenin ham madde yatakları bulunmaktadır. Bu madenler işletmeye alındığı takdirde sadece Bitlis’in değil bölgenin önemli sıkıntısı olan işsizliği de büyük ölçüde çözüme kavuşturacaktır. Aynı zamanda ülke ekonomisine de katkı sağlayacaktır.

Güler, Bitlis Sanayici ve İşadamları Derneği (BİSİAD)'nin TUSKON çatısı altında çalışmalarını sürdürdüğünü ifade ederek, "Yatırımlar konusunda işadamlarımızı Bitlis’e davet ediyoruz. Yatırımlar için bütün işadamlarımıza gerekli desteği vermeye hazırız." diye belirtti.

Toplantıya çok sayıda işadamı katıldı. Yatırımlar ile ilgili bilgi alışverişinde bulunan işadamları toplantıdan duydukları memnuniyetlerini ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler