Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) ile Bitlis Cumhuriyet Başsavcılığı arasında ‘Hükümlü Ailelerinin İyileştirilmesi’ protokolü imzalandı.
Bitlis Eren Üniversitesi konferans salonunda gerçekleştirilen imza törenine, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru ve Cumhuriyet Başsavcısı Metin Etil katıldılar. Protokol öncesi açıklamalarda bulunan taraflar, Bitlis nüfusuna kayıtlı 150 hükümlünün ailesinin durumunun düzenlenecek olan anketle belirleneceğini açıkladılar.
Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, cezaevlerindeki hükümlülerin ailelerin durumlarının araştırılması için BEÜ ile Cumhuriyet Başsavcılığı arasında bir işbirliği protokolü imzalanacağını söyledi. Rektör Prof. Dr. Doğru “Biz üniversite olarak bu işe gönüllü destek verdik. Ayrıca İstatistik Bölümü hocalarımız da bu işe destek verecekler. Bu konuda akademik olarak üniversitemize düşen ne ise seve seve yapmaya hazırız. Bu protokolde emeği geçenleri de tebrik ediyorum” dedi.
Proje hakkında detaylı bilgi veren Bitlis Cumhuriyet Başsavcısı Metin Etil ise, Bitlis E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nda Bitlis nüfusuna kayıtlı 150 hükümlünün bulunduğunu belirterek, “Bir şekilde toplumda suç işleyerek ceza alan hükümlülerin ailelerinin de mağdur olduğunu gerek gelen şikâyetlerden, gerekse cezaevinde yaptığımız görüşmelerden biliyoruz. Bu nedenle hükümlü içeride cezasını çekerken ailelerin de mağdur olduklarını gözlemledik. Bu konuda nasıl bir destek verebiliriz diye düşünürken, akademik anlamda Bitlis Eren Üniversitesi’nden destek alabileceğimiz önerildi. Bu konuda yapılan görüşmeleri olumlu karşılayan üniversitemiz ile hükümlülerimizin ailelerinin durumlarının iyileştirilmesi amacıyla bir anket çalışması yürütülecek. Bu konuda Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'müzün büyük katkıları olacak. Durumları tespit edilen aileler için çeşitli projeler hazırlanarak bu ailelerin mağduriyetlerinin giderilmesi sağlanacaktır” dedi.
Etil, açıklamasının devamında, üniversitelerin sadece eğitim veren kurumlar olmadığını, aynı zamanda bulundukları ilin ekonomik ve sosyal dengelerini de harekete geçiren kurumlar olduğunu ifade ederek, “Bitlis Eren Üniversitesi kurumsallaştıktan sonra bu tür faaliyetlere el atmış durumdadır. Hükümlüler cezaevine girdikten sonra ailesi ve çocukları da mağdur olmaktadır. Bu mağduriyeti ortadan kaldırmak için böyle bir proje geliştirdik. İnşallah üniversitemizin de desteği ile bu mağduriyetleri bir nebze olsun azaltabilirsek, ne mutlu bize. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, protokolün her kese hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Açıklamaların ardından hazırlanan 10 maddeden oluşan ‘Hükümlü Ailelerin İyileştirilmesi’ protokolü taraflar arasında imzalandı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz