HABER

Biyonik hayvanlar

Ve ortaya dünyanın ilk 'protez kuyruklu' timsahı çıktı.

Biyonik hayvanlar

Ve ortaya dünyanın ilk 'protez kuyruklu' timsahı çıktı.


Mr. Stubbs adı verilen 9 yaşındaki timsahın yeni kuyruğuna kavuşmasının ardından artık su üzerinde daha rahat hareket edebildiği kaydedildi.


Binlerce dolara mal olan protez kuyruğun lateks ve silikondan özel ve yeni bir teknolojiyle imal edildiğini belirten Herpetoloji Kurumu yetkililerinden Russ Johnson, uyruğunu kaybetmenin bir timsah için en vahim durum olduğunu belirterek, ''Muhtemelen Mr. Stubbs çok küçükken daha büyük bir timsah tarafından kuyruğu ısırılarak koparıldı.


Timsahlar eğer açsa ve ondan daha küçükseniz birer yamyama dönüşebilir. Kuyruk bir timsah için en temel organdır. Kuyruğu olmadan bir timsah asla yüzemez, çünkü suyun üzerinde dengesini sağlayamaz. Tabi ki kuyruksuz bir hayat sürmek bir timsah için hiç de memnun edici değildir'' şeklinde konuştu.


İsrail'de bir evin bahçesinde yürürken çim biçme makinasıyla ezilen talihsiz kaplumbağanın arka ayakları felç oldu.


Veterinerler, kaplumbağanın hayatına devam edebilmesi için ayaklarının yerie tekerlekler yerleştirince ortaya bu görüntüler çıktı.



Myanmar-Tayland sınırında mayına basarak ayağını kaybeden 48 yaşındaki fil Motola, üç yıl kas egzersizinden sonra geçen Ağustos'ta protez ayağına kavuştu.


Yeni ayağına tamamen alıştıktan sonra aynı kadere sahip 3 yaşındaki Moşa ile gezintilere başlaması bekleniyor.


Japonya'daki Okinawa Churaumi Akvaryumu'nun çalışanlarından Fuji, kuyruğunun yüzde 75'ini bir hastalıkta kaybetmiş. Sayısız deneylerden sonra Bridgestone mühendisleriyse yunus derisiyle uyumlu iki prototip kuyruk hazırlamış.


Fuji bugün gayet rahat yüzebiliyor, hatta sudan dışarı tamamen sıçrayabiliyor.


İnsan protezlerinde uzman Daneil Holzer, sekiz yıl önce Collie melezi Maulee'nin yardımına koştu.


Ayağını bir biçerdövere kaptıran Maulee, bir dizi denemeden sonra geliştirilen ahşap, lateks ve deri karışımı protez ayağıyla bugün daha mutlu.


Bir avcının kurşunu yüzünden üst gagasını kaybeden ve indiği toprak dolgu sahasında ölmek üzere bulunan Alaskalı Beauty'ye mühendis Nate Calvin yardım eli uzatmış.


Arkadaşlarıyla birlikte 200 saat harcayarak gerçek gagaya bire bir benzeyen protez bir üst gaga üretilmiş.


26 yaşındaki Afrika pengueni Pierre, Kaliforniya Bilimler Akademisi'nin maskotlarından.


Hızla tüylerini yitirmeye başlayan ve üşüdüğü için yüzemeyen Pierre, Oceanic Worlwide dalgıç teknolojileri firmasının geliştirdiği cırt cırtlı yelek sayesinde ısınabilmiş. Arkadaşları tarafından reddedilmemesi de başarı.


Muhtemelen bir köpekbalığı saldırısını sonucu 5 yaşındaki deniz kaplumbağası Allison yüzgeçlerinden birini kaybetmiş. Tek yüzgeçle yönünü tutturamayan Allison, bugün kendisi için özel üretilmiş bir yelek üstünde bir sırt 'dümen'i kullanıyor.


Saldırgan bir rakun Lucky'nin ön ayaklarını koparmış. Hayvancağızın yaşama arzusundan etkilenen Sally Pyne, uyutmak yerine bilimcilere başvurmuş ve Lucky'ye iki protez ayak yaptırmış.


Arka ayakları yeterince güçlü olan Lucky, Dr. Robert Jereb'in geliştirdiği özel kaygan ön ayaklar üzerinde kayarak ilerleyebiliyor.


Washington'lu Boonie sağ ön ayağını bir halata kaptırarak kaybetmiş. Sahibi Mara Peterson'ın başvurduğu OrthoPets, Boonie için çok dayanıklı ve hafif bir protez ayak geliştirmiş. Benzeri protezler taşıyan 4-5 keçiden biri.


En Çok Aranan Haberler