Akif ARICI/ANTALYA, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği'nin "Yapacağınız aylık toplantı, personel konuşmalarında bu konulara muhakkak değinmenizi rica ediyorum. Bizimle bu mesleği ifa eden arkadaşlarımız bu olayların içersinde yer almamalı ve uzak durmalılar. İşletme, genel müdür, yatırımcı ve tesis sahiplerinin hassasiyeti çok önemli."
HÜKÜMETE 12 AY TURİZM ÇAĞRISI
Yeni bir teşvikle 15 Eylül, 30 Kasım arasında uçaklara yapılan desteğin 2'nci dönemine geçildiğini aktaran Yusuf Hacısüleyman, turizmin 12 aya yayılması için hükümete çağrıda bulundu. Hacısüleyman, şöyle konuştu:
"Antalya gibi turizmi yüksek, her türlü altyapısı olan şehrin kış döneminde tesislerin yarısından fazlasının kapatması, personelin yüzde 70'inin iş bulamaz halde bir sonraki sezonu bekler durumda kalmasını önleyecek bazı tedbirler için çağrıda bulunuyoruz. Çalışanların işlerine devam edebilmeleri için maaşları üzerindeki vergisel yükün azaltılmasını tavsiye ediyoruz. Bunu turizmin 12 aya yayılması için olmazsa olmaz görüyoruz. Uçak desteğinin tüm kış boyunca devam etmesini arzu ediyoruz. Nisan ayı dahil olmak üzere atıl durumdaki yataklarımızın ve evde bekleyecek personelimizin sorunlarına çare olabilecek uygulama olmasa bile bir miktar merhem olabileceğini düşünüyoruz."
Turist getirmek için tur operatörü, acente, otel ve taşıma şirketlerinin 365 gün, 24 saat çalıştığını, bu nedenle bir kısım uygulamalar ya da bilgilendirmeler için sektörün tüm temsilcilerinin bir araya gelmesi gerektiğinin altını çizen Hacısüleyman, "Şu günlerde birçok ülkede 'Türkiye'nin bazı coğrafi bölgelerine gitmeyin' uyarısında yazılar olduğunu biliyoruz. Normal olabilecek bazı gösterilerin de bir korku fulyası içersinde sunulmasına asla müsaade etmeliyiz. G-20'yi hepimiz güvenli bir kent, hoşgörünün en yaygın olduğu kent ve sevginin hüküm olduğu bir kent olarak Antalya'da yapılacak olmasının, imaj tazelemeye yönelik olması gerektiğini biliyoruz. G-20'nin Antalya'da yapılmış olmasını mutlulukla karşılıyoruz. Hem ülkemizdeki zor dönem hem Ortadoğu'daki zor dönemin en zor noktasının geçilmiş olduğunu umarak, sonraki yılın daha iyi olacağını düşünüyoruz" diye konuştu.
KENDİMİZE BAKALIM
Ortadoğu ve Karadeniz'deki anlaşmaları hatırlatarak daha iyi bir 2016 temennisinde bulunduklarını belirten Yusuf Hacısüleyman, döviz kurları ve Rusya pazarındaki devalüasyon hızının devam ettiğini söyledi. Hacısüleyman, "Kendi ülkemize baktığımızda bizde de 2.35- 2.25 gördüğümüz aylardaki kurların bugün ne hallere geldiğini görüyoruz. Yüzde 35-40'a yakın bir devalüasyonla karşı karşıyayız. Umarız ki umutla 2016'ya bakarız" dedi.
"GÜVENLİK OLMAZSA TURİZM OLMAZ"
Dünyada turizmi etkileyen olumsuz siyasi gelişmelerin devam ettiğini belirten BM Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Rifai Taleb ise, Güney Amerika ve Ortadoğu'daki siyasi gelişmelerin yanı sıra, Rusya başta olmak üzere kötü ekonominin turizmi olumsuz etkileyen faktörlerden olduğunu söyledi. Türkiye ve Antalya'nın turizm potansiyelini yakından takip ettiğini dile getiren Taleb, "Antalya bu konuda ilgiyle izleniyor. Turizmi etkileyen çok önemli faktörler var. Bunların en önemlisi güvenlik, eğer güvenlik olmaz ise turizm olmaz. Bu konuda özellikle Türkiye'de yaşanan son gelişmeleri izliyoruz. Türkiye'nin bunların üstesinden geleceğine inanıyoruz. İkinci faktör ise sürdürülebilirlik. İstikrar ve sektördeki devamlılık çok önemli. Teknolojik açıdan da yeniliklerin takip edilmesi üçüncü faktör. Bu üç faktörün devam etmesi halinde Türkiye ve dünya turizminde büyüme devam edecektir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından AKTOB Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve beraberindekiler, katılımından dolayı BM Dünya Turizm Örgütü Genel Sekreteri Taleb'e hediye verdi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz