Yaşar ANTER/BODRUM Rüzgar Elektrik Üretim Anonim Şirketi tarafından kurularak 49 yıl işletilecek, 11.2 megavat gücünde, yılda 48 milyon kWh elektrik üretmesi beklenen 13 rüzgar türbininin yer alacağı Yalıkavak Mahallesi'ndeki Geriş Rüzgar Enerjisi Santrali Projesi ile Akyarlar Mahallesi'nde yapılması planlanan Akyar Rüzgar Enerji Santrali Projesi'ne tarihi ve doğal dokuya zarar vereceği gerekçesiyle karşı olan arazi sahipleri ile çevreciler, CHP'li Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u ziyaret etti. Yalıkavak'taki Bodrum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda bölge halkı, konuyla ilgili görüşlerini Başkan Kocadon'a aktardı. Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu Sözcüsü ve Avukat Remzi Kazmaz, Yalıkavak Mahalle Muhtarı İbrahim Bayır, belediye meclis üyeleri ve arazi sahipleri de toplantıya katıldı.
Toplantıda konuşan Avukat Remzi Kazmaz, Bodrum Belediyesi saf dışı bırakılarak bakanlık yetkisiyle işlemlerin yürütüldüğünü söyledi. Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu ise "Gelen yazıya göre evet, enerji santrallerinin yapılması için bizden izin alınmasına gerek yok; ama İmar Kanunu'nun 26'ncı maddesine göre orada yapılacak olan şantiye, lojman gibi inşaat safhasında kullanılabilecekleri her şey için bize ruhsat başvurusu yapılması gerekiyor. Şirketin bu başvuruda bulunabilmesi için de imarla ilgili konuların netleşmesi gerekiyor. İmar durumunu da alınabilmesi için tapu mülkiyetinin kesinleşmesi gerekiyor. Bu safhalar gerçekleşmediği için bizden izinleri yok" diye konuştu.
Toplantıda söz alan arazi sahipleri, kendilerinden herhangi bir izin ya da imza alınmadan arazilerinin alındığını, bu çalışmaların derhal durdurulmasını istediklerini söyledi.
KARAR BİRLİKTE ALINMALI DEĞERLENDİRMESİ
Son seçimde tekrar başkan seçilince önüne gelen ilk taleplerden birinin RES olduğunu ve olumsuz yanıt verdiğini dile getiren Başkan Kocadon, ilçeye yapılacak yatırımlara karşı olmadıklarını belirterek, "Ama bir karar alınacaksa da Bodrum halkıyla beraber alınsın. Bizim 'Evet' demediğimiz şeyleri zorlayarak evet dedirtmeye çalışmasınlar. Bizler sürgün yeri sayılan Bodrum'dan bir marka değeri olan ve dünyanın gündemine oturan bir Bodrum yarattık. Bunları sadece biz yöneticiler değil, sizler de yaptınız. Bizler hep beraber Bodrum'u bugünlere getirmişiz. Bodrum'u tüm dünya tanımış, popülaritesi yükselmiş ve ondan sonra birileri Bodrum'a gelip diyor ki, 'Ben geleceğim buraya bunu yapacağım?' Biz bunu sadece RES'lerde değil, turizm yatırımlarında da yaşıyoruz. Bunu hukukçularımız ve bizler, hepimiz bilmekteyiz ve bunun mücadelesini de veriyoruz. Bu konu buraya geldiyse bundan sonra birlik ve beraberlik içinde mücadeleye devam edeceğiz. Ben bugüne kadar bu firmanın hiçbir yetkilisiyle görüşmedim ve hiçbirine de randevu vermedim. Sadece önüme geldiği ilk gün, tarih olarak da 2014 Nisan ayı olmalı. İşte o gün ben, Bodrum Yarımadası'nın belediye başkanı olarak hiç düşünmeden 'Ret' cevabını verdim. Ret cevabı verdiğim o günlerden de maalesef ki bugünlere geldik" diye konuştu.
DESTEK MESAJI
Desteğini tekrarlayan Başkan Kocadon, "RES ile ilgili mücadelede Bodrum'daki tüm sivil toplum kuruluşları da yanımızdalar. Ticaret Odası, Esnaf Odası, Şoförler Odası, Muhasebeciler Odası ve ismini saymakla bitiremeyeceğim tüm etkin kurumlarımız bu projeye karşılar. Mücadelemize müthiş destek veriyorlar. Gerekirse tüm başkanlarımız ve üyelerimizle beraber gelip eylemimizi yaparız. Bizler Bodrum'un ve sizlerin yanındayız" dedi.
Toplantıya katılanlar Başkan Kocadon'a teşekkür ettikten sonra ayrıldı.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz