Muğla'nın Bodrum ilçesinde oluşan katı atıkların çevreye zarar vermeyecek şekilde bertarafını sağlayacak tesis ve ÇED raporunun hazırlatılması amacıyla danışmanlık hizmeti alınması ihalesi tamamlandı. Sözleşme, Derya Mühendislik Müşavirlik İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş. yetkilileriyle Bodrum Turizm Altyapı Hizmet Birliği (BOTAB) Başkanı Muğla Valisi Fatih Şahin arasında imzalandı.
Uzun yıllardan beri devam eden Bodrum yarımadasının katı atık sıkıntısının çözülmesi için ilk adımın bu sözleşmeyle atıldığını belirten Vali Şahin, projelerin idareye tesliminin ardından yapım ihalesi ve inşaata geçileceğini, önümüzdeki yaz sezonunun sonlarına doğru da düzenli depolamanın başlamasının hedeflendiğini kaydetti. Yüklenici firmanın yetkilisi de İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Bölümü'yle birlikte projelerin hazırlanacağını, ülke turizminde önemli bir yeri bulunan Bodrum’a özel bir uygulama yapılacağını söyledi. Sözleşme hükümlerine göre zorunlu süre uzatımı hariç 120 gün sonunda firma uygulama projelerini, yönetim planını ve ÇED olumlu kararlarını BOTAB'a teslim edecek. Böylece ikinci aşama olan inşaat ve yapım safhalarına kış aylarında başlanacak. Çalışmalar yürütülürken yöre halkının bilgilendirilmesi için eğitim çalışmaları da yapılacak. Atıkların düzenli depolama alanına alınmasıyla halen mevcut olan Torba, Yalıkavak, Gümüşlük, Gündoğan ve Mumcular beldelerindeki vahşi döküm alanlarının rehabilitasyonu için de çalışmalar başlatılmış olacak.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz