Bodrum Turizm Altyapı Hizmet Birliği (BOTAB) Müdürü Muammer Şaşmaz, Bodrum'un katı atık sorunu için en hızlı ve en etkin çözüm çalışmalarının yakından takip edildiğini bildirdi.
Şaşmaz, Bodrum'un katı atık sorunuyla ilgili bazı televizyon ve internet sitelerinde çıkan haberler üzerine yaptığı yazılı açıklamada, birliğin 2010 yılından itibaren Bodrum'un en büyük sorunu olan katı atık konusunda hem idari hem de teknik olarak çok detaylı araştırmalar yaparak ihale çalışmalarına başlandığını, yaşanan olumsuzluklara rağmen çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini kaydetti.
Bodrum gibi doğal ve arkeolojik sit alanının çoğunlukta olduğu bir bölgede proje yerinin seçiminin çok zor olduğunu belirten Şaşmaz, açıklamasında şu ifadelerine yer verdi:
"Birliğimiz katı atık projesi alanının, alan tahsisi konusunda önemli bir adım atarak katı atık projesi yeri için Orman Bölge Müdürlüğü'nden ön izin almıştır. Bu ön izin Bodrum'un katı atık sorunu konusunda şuana kadarki atılmış en somut adımdır. Bu alan da 100 hektardır. Birlik tarafından 2010 yılından itibaren yapılan müracaatlara istinaden hem Kültür ve Turizm Bakanlığı hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan birliğe ödenek aktarılmıştır."
-"İhale çalışmaları yeniden başladı"-
Şaşmaz, ileri teknoloji ve yüksek maliyet gerektiren Bodrum Entegre Katı Atık projesi için birlik tarafından yapılan ihaleye birçok uzman firmanın katıldığını ve mevzuat gereği ön yeterlilik ile teknik ve mali puanlama sonucunda en yüksek puanı alan firmanın ihaleyi kazandığını ifade etti.
İhaleyi kazanan firma ile 22 Haziran 2011'de sözleşme imzalandığını anlatan Şaşmaz, şunları kaydetti:
"Ancak söz konusu firma, kanun yönetmelik ve sözleşme kapsamında birliğimiz tarafından verilen ek sürelere rağmen birlik başkanlığımızca görevlendirilen 10 teknik uzman tarafından kontrolleri yapılan söz konusu projeleri idaremize kabul edilebilir halde teslim edememiş ve sözleşme tarafımızdan fesih edilmiştir. Birliğimiz projenin aciliyeti sebebiyle çalışmaları elden takip etmekte, ilgili bakanlıklar ile birebir görüşmeler yapmaktadır. Bir dünya markası Bodrum'un katı atık sorunu için en hızlı ve en etkin çözüm çalışmaları birlik başkanımız Muğla Valisi Sayın Fatih Şahin tarafından söz konusu çalışmaya mali kaynak sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nezdinde yakından takip edilmektedir."
Sözleşmenin feshini müteakip birliğin uzman kadrosu ile tekrar ihale çalışmalarına başladığını dile getiren Şaşmaz, yasal sürecin devam ettiğini bildirdi.
Muhabir: Gökmen Yüce
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz