EĞİTİM

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bodyguard nasıl yazılır? TDK'ye göre bodyguard doğru yazılışı nedir?

Türkçe kelime dağarcığında yabancı kökenli olan birçok kelime yer alır. Bu kelimeler farklı dillerden gelmiş ve zaman içinde çeşitli süreçlerden geçerek değişmiş, değiştirilmiş ve Türkçeleşmiştir. Ancak bazı kelimeler oldukları gibi kalmış hem anlamları hem de biçimleri ile Türkçe sözcük dağarcığına girmişlerdir. Bu kelimelerin yazımlarında çeşitli hatalar yapılabilir.

Bodyguard nasıl yazılır? TDK'ye göre bodyguard doğru yazılışı nedir?

Bir kelimenin öz Türkçe mi yoksa yabancı kökenli bir sözcük mü olduğunu anlamak çeşitli özeliklerin aranması ile mümkün olabilir. Bu duruma bir örnek olarak Türkçe kökenli olan kelimeler hiçbir zaman ğ, z, v, m gibi harflerle başlamaz. Aynı zamanda b, c, d, g, ğ harfleri ile biten kelimeler de öz Türkçe kelimeler değildir. Benzeri farklı durumlar nedeni ile de sonradan Türkçeleşen kelimelerde çeşitli yazım yanlışları yapılabilir.

Bodyguard nasıl yazılır?

Türkçe dilindeki karşılığı koruma olan bodyguard kelimesi İngilizce olan bir kelimedir ve yine İngilizce olan body ile guard kelimelerinin bir araya gelmesi ile oluşturulmuştur. Dünya genelinde geçerliliği bulunan bir mesleğin de adı olan bodyguard çeşitli eğitimlerden ve alınan sertifikaların ardından yapılabilen meslekler arasında yer alır.

Yakın koruma olarak da ifade edilebilen bodyguard kelimesinin tam Türkçe karşılığı koruma olsa da Türk Dil Kurumu’nun resmi internet sitesinde yer alan Türkçe sözlüklerde İngilizce orijinali ile de yer alan bir kelimedir. Bodyguard TDK sözlüğünde (Türk Dil Kurumu) hem koruma hem de bodyguard olarak bulunmaktadır.

Bodyguard mı badigart mı?

Koruma anlamına gelen bodyguard doğru yazılışı TDK (Türk Dil Kurumu) sözlüğüne göre de bodyguard şeklindedir ve bitişik yazılır. Tam Türkçe karşılığı olan koruma kelimesi için ise Türk Dil Kurumu sözlüğünde isim türünde tek bir tanım yapılmıştır. Bu tanım şu şekildedir:

  • Can güvenliğinin tehlikede olduğuna inanılan bir kişiyi saldırılardan ve çeşitli tehlikelerden korumak üzere görevlendirilmiş olan kişi, koruma görevlisi.

Bodyguard yazımı Türkçe bir kelime olmadığı ve Türkçeleştirilmediği için orijinal dilindeki gibi yazılmalıdır. Bu nedenle bodyguard ya da direkt olarak Türkçe karşılığı olan koruma şeklinde yazılması gerekir.

En Çok Aranan Haberler