YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bolu'da Sarıalan Gölet Inşaatı Başladı

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman, 2013 yılında inşaatı tamamlanacak Sarıalan göletinde incelemelerde bulundu....

Bolu'da Sarıalan Gölet Inşaatı Başladı

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman, 2013 yılında inşaatı tamamlanacak Sarıalan göletinde incelemelerde bulundu. Akduman, göletin yapım süresinin bir yıl olduğunu belirterek, ihaleyi alan firma ile istişarelerde bulundu.

Bolu’da uygun bölgelerdeki gölet yapımları devam ediyor. Seben Göleti’nin ardından en büyük projelerden biri de Sarıalan göleti olacak. Bu yıl içinde ihalesi yapılan gölet ile ilgili çalışmalar başladı. İhaleyi alan firma çalışmalarını 2013 yılında tamamlamış olacak.
Söz konusu bölgede İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahsin Akduman, ihaleyi alan firma temsilcileri ile incelemede bulundu.

Akduman, Sarıalan göletindeki çalışmalar ile ilgili şunları söyledi: “Son yıllarda Bolu ilinde en uygun olan yerlere gölet yapımı projeleri yürütülmektedir. Bu projelerle Bolu adeta bir göller bölgesi olmakta ve en önemlisi de gelecekte içme suyu ve sulama suyu sıkıntımız azalarak turizmde büyük imkânlar sağlamaktadır. Seben Gölü - Aladağ – Kartalkaya – Sarıalan hattı Bolu’nun en ilgi çeken hattı olacağı düşünülürse Sarılan göleti de çok önemli bir projenin temel taşı olarak görülmektedir. Bu bölgede yapılacak doğaya uyumlu tesisler, spor alanları ile eko turizm ve spor turizmi gelişecektir. Sarıalan Göleti, rekreasyon (taşkın önleme), hayvan içme suyu(HİS), turizm ve orman yangınlarında hazır rezervuar olarak kullanılmak amacıyla planlanmıştır. Sarıalan bölgesi ve göletin yapılması düşünülen mevkii yılın 7 -8 ayı boş kalan Kartalkaya’nın hemen yakınında, Sarıalan Yaylası'ndan geçen Sarılan Deresi üzerine inşa edilecektir. 2012 yılında ihalesi yapılan Sarıalan göletinin yapımını Titizoğlu İnşaat firması üstlenmiş olup yer teslimi 11.09.2012 tarihinde yapılmıştır. Göletin yapım süresi bir yıldır. Göletin maksimum su seviyesi, mera sahasının kullanımını engellememesi istendiğinden maksimum su seviyesi olarak 1491 kotu alınmıştır. Gölet yüksekliği 9 metre, maksimum su yüksekliği 7 metre ve gölet su depolama hacmi 600 bin metreküp olarak projelendirilmiştir. Merkez kil çekirdekli kum çakıl dolgu şeklinde yapılacak gölette 2012 yılında, temel ve dolusavak kazısı, batardo gövdesi ile delgi ve enjeksiyon işleri yapılacaktır. 2013 yılında ise gövde dolgusu, dipsavak ve dolusavak yapımının ardından gölet inşaatı tamamlanmış olacaktır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler