Hisse senetleri ortalama yüzde 0.07 oranında değer kaybederken borsada 67 trilyon liralık işlem hacmi oluştu. Endeks dün 9829.57 puandan kapanmıştı.
İşlem hacmi en yüksek hisseler; Koç Holding (7.7 trilyon TL), Ak Enerji (3.8 trilyon TL), İş Bankası C (3.6 trilyon TL), değeri en fazla artan hisseler; TSKB (yüzde 8.93), Kelebek Mobilya (yüzde 4.65), Vanet (yüzde 4.55), değeri en fazla düşen hisseler; Emek Elektrik (yüzde 5.77), Akenerji (yüzde 5.43), Aslan Çimento (yüzde 4.82), değeri en fazla düşen endeks; Bilişim (yüzde 1.55), Finans Kiralama (yüzde 1.15), Ticaret (yüzde 1.09), değeri en fazla düşen endeksler; Elektrik (yüzde 2.96), İletişim (yüzde 1.11), Gıda (yüzde 1.04) şeklinde sıralandı.
Deha Menkul Değerler'den Süleyman Sabancı, piyasada dün Kemal Derviş'in CHP'ye (Ne evet ne hayır" dememesiyle belirsiz ortamın devam ettiğini söyledi. İşlem hacminin çok dar olmasının endeksin yukarıya veya aşağıya hareket etmesini engelleyeceğine dikkat çeken Sabancı, endeksin 100 - 150 puan aralığında, dar bir marjla hareket edebileceğini vurguladı ve "Bunun dışında çok fazla hareket olacağını tahmin etmiyorum. Kemal Derviş'in ne yapacağına ilişkin soru işaretlerinin bulunması ve yatırımcıların geleceği görememesi piyasaya artı para girişini zorluyor. Artı para girişi olmadan da piyasa yukarı doğru hareket edemez" dedi.
Gedik Yatırım'dan Uğur Yılmaz, bugün endeksin dengeli ve çok dar bir aralıkta beklemede olduğunu ve dinlendiğini kaydetti. Enderksin 9700 - 9800 civarında bu şekilde yatay bantta dinlenmesinin beklendiğini ifade eden Yılmaz, "Piyasa birkaç gün daha bu aralıkta bekleyebilir. Hareketler siyasi gelişmelere paralel olacaktır" diye konuştu ve yalnız borsanın değil, faiz ve döviz piyasasının da beklemede olduğunu bildirdi.