İnsan büyüme hormonu hem çocuklar hem de yetişkinler için önemlidir. Çocuklarda bu hormon büyümeyi harekete geçirir ve yetişkinlerde ise bu hormon onların metabolizması için önemli bir rol oynamaktadır. Çocuklar büyüdükçe, büyüme hormonunun üretimi, özellikle 21 ila 31 yaş arasında, on yılda %14 civarında bir azalma ile düşecektir.
Günlük beslenme, egzersiz ve uyuma düzenimiz vücudumuzdaki bu büyüme hormonunun normal üretimini düzenlemede çok etkilidir. Bu hormonun üretimini hareket geçiren başka etkenler de vardır ancak bu hormonun üretimine katkı bulunan en doğal uyarıcı uyumak ve egzersizdir ki normal bir uyuma düzenine sahip olmak ve çok egzersiz yapmanın her zaman daha sağlıklı olma nedeni de budur.
Büyüme hormonu eksikliğiniz olsa bile, telaşlanmanız için hiçbir neden yoktur çünkü bu düzensizlik için bir tedavi vardır. Büyüme hormonu eksikliğini giderme terapisi denilen bir tür terapi vardır ve bu tür bir terapinin büyüme hormonu eksikliği olduğu bilimsel olarak kanıtlanan çocuk ve yetişkinler tarafından alınması önerilmektedir. 1985 yılından beri, genetik mühendisliği tarafından yapılan sentetik büyüme hormonu kapsamlı şekilde ve uygun olarak kamuya sağlanmaktadır.