Yozgat'ın Kadışehri ilçesi Kabalı Köyü Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesini inceleyen Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, projeye destek olmak amacıyla Akdağmadeni Meslek Yüksek Okulu bünyesinde Bahçe Tarımı ile Tıbbi ve Aromatik Bitkiler bölümü açacaklarını söyledi.
Üniversitelerin temel amaçlarından biride bilimsel çalışmaları ve yetiştirdiği kaliteli insan gücü ile yerel ve ulusal düzeyde ekonomiye hizmet etmek olduğunu belirten Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, "üniversitemiz bölgesel anlamda ihtiyaç duyulan çalışma alanlarını baz alarak fakülte, yüksekokullarımız bünyesinde yeni bölümler açıyoruz. Bu amaçla, Kadışehri ilçemiz Kabalı Köyünde yürütülen projenin ihtiyaç duyacağı yetişmiş insan gücüne katkıda bulunmak istiyoruz. Akdağmadeni Meslek Yüksekokul bünyesinde açtığımız Bahçe Tarımı, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler programlarında mezun olacak öğrencilerimizin Kadışehri ilçemizde yürütülen bu proje başta olmak üzere yöresel ekonomik kalkınmaya hizmet edecek nitelikli bireyler olacağına inanıyorum" dedi.
Kadışehri'nde uygulanan projenin birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birini oluşturduğunu dile getiren Rektör Uçar, " Bugünün çiftçilerinin yarının sanayicileri, işadamları olacağını görmek zor değil. Bu proje tüm Türkiye'ye örnek olabilecek unsurlar taşımaktadır. Burada özellikle Kadışehri Kaymakamı İsmail Şanlı Beyi, İlçe Belediye Başkanı Davut Karadavut Bey ve İlçe Tarım Müdürü Osman Günaydın Beyi, emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Projenin Yozgat ili bazında tüm ülkeye katkısı aşikardır. Hayırlı, uğurlu olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Kadışehri Kaymakamı İsmail Şanlı da kendilerine vermiş olduğu destekten dolayı Rektör Uçar'a teşekkür ederek, "Projemiz 2009 yılında hizmete girdi. 2011 yılında ilk ağaçlandırmayı yaptık. Burada, desteklerinden dolayı Üniversitemiz Rektörüne teşekkür ediyorum. Çünkü projemiz yetişmiş kalifiye insan gücüne de ihtiyaç duymakta ve gelecek günlerde büyüyerek bu ihtiyacı da artacaktır. Proje meyvecilik sektörü olduğundan bağlı ve yan endüstri olarak soğuk hava deposu, meyve suyu, reçel fabrikası ve nakliye sektörü gibi bir çok alanı tetikleyip istihdam ve gayrisafi milli hasılaya katkı sağlayacaktır. Bu konuda Yozgat Valiliği, İl Özel İdaresi, Bozok Üniversitesi, Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Maliye Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Yozgat Sanayi ve Ticaret Odası, Kadışehri Belediyesi ve en önemlisi de Kabalı Köyü köylülerinin desteğini almış bulunuyoruz. Destek veren herkese teşekkür ediyor ve projemizin Yozgat için hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.
Kadışehri Kaymakamlığı öncülüğünde başlatılan Kabalı Köyü Deveci Havzası Meyvecilik Entegrasyon Projesi kapsamında bir araya gelen köylüler tarlalarının sınırlarını kaldırarak 10 bin 920 dekarlık tek tarla haline getirdi. Bu yıl yaklaşık 5 bin 640 dekarına elma, armut ve kiraz gibi meyve diken köylüler önümüzdeki yıl tüm alanı meyve fidanlarıyla donatacak. Meyve fidanları dikilmesinden 4 yıl sonra projeden yaklaşık yıllık 60 milyon gelir beklenmektedir.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz