HABER

BTK Başkanı Sayan'dan Wikipedia açıklaması

Bilgi Teknolojileri Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, "Yargı kararları uygulanmadan Wikipedia'nın açılması mümkün değil. Kimse 'Ben Türk mahkemelerini tanımam' deme hakkında sahip değil" dedi.

BTK Başkanı Sayan'dan Wikipedia açıklaması

Dünyanın en büyük internet ansiklopedisi Wikipedia’nın erişim yasağıyla ilgili Bilgi Teknolojileri Kurumu'ndan (BTK) açıklama geldi.

Türkiye Bilişim Zirvesi'nin açılışında konuşan BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, "Yargı kararları uygulanmadan Wikipedia'nın açılması mümkün değil. Kimse 'Ben Türk mahkemelerini tanımam' deme hakkına sahip değil" ifadelerini kullandı.

'BTK BAŞKANI OLARAK BİRKAÇ SAYFA İÇİN WIKIPEDIA'NIN KAPANMASINA ÜZÜLDÜM'

Sayan, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu söyledi ve "Bu konuda söylenecekleri mahkemeler tarafından söylüyoruz. Bu kararlar uygulanmadan Wikipedia'nın açılması mümkün değildir" dedi. BTK başkanı olarak birkaç sayfa için Wikipedia'nın kapanmasına üzüldüğünü belirten Sayan, Türkiye'nin bilgi medeniyeti olduğunu kaydetti.

'SİTE YÖNETİCİLERİNE, WIKIPEDIA'YA BAKIP BİZİ TANIMALARININ İYİ OLACAĞINI BİLDİRMEK İSTERİM'

Türklerin en büyük filozoflarından hükümdarlarına kadar, bileni övüp değer verdiğini anlatan Sayan, şöyle devam etti: "'Öğrenen, öğreten ya da onlara hizmet eden olun' düsturuyla hareket ederiz. Bunu bilmeyen ve bulunduğu yerdeki kurallara uyma konusunda ağır davranan site yöneticilerine, Wikipedia'ya bakıp bizi tanımalarının iyi olacağını bildirmek isterim. Her branşta olduğu gibi milletimiz bilginin inceliklerinde derinleşmiş ve buna bilmenin başka bir boyutu olan irfan adını vermiştir. Bu noktada bilgiyi işlemiş, kıyaslamış, faydalısını tercih etmiş milletimiz her olayı Anadolu irfanı dediğimiz bakış açısıyla değerlendirir, yüzeysel olarak bakmaz. Olayın detaylarını bilmeden verilen mesajlar bizim tarafımızdan bu irfanla değerlendirmiştir."

'WIKIPEDIA BİLGİYİ VERİYORSA TEYİT DE EDİYOR OLMASI GEREKİR'

Wikipedia'ya çağrı yapan Sayan, "Wikipedia bilgiyi veriyorsa teyit de ediyor olması gerekir. Benim çağrım Wikipedia'nın kapanmasına sebep olan problemleri halletmesi, bu noktada gerekirse sistemin rehabilite edilmesidir. Bu anlamda yıllardır söylediğimiz, internette yalan haberle uluslararası mücadele konusunda son dönemde yaşanan gelişmeleri önemsiyoruz. Hatta bu eksikliği Wikipedia yöneticilerinin de görerek wikitribune isimli inisiyatifi başlatmalarını olumlu buluyoruz. Yalan haberle mücadele hepimizin faydasına bir durumdur" diye konuştu.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler