YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

BTSO Eğitim Vakfı 2. dönem girişimcilik kursu başladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji...

BTSO Eğitim Vakfı 2. dönem girişimcilik kursu başladı

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Bursa Tasarım ve Teknoloji Geliştirme Merkezi’nde, 2. dönem girişimcilik eğitimleri başladı. İlk dönem uygulamalı girişimcilik kursundan 75 kişi mezun oldu.

Türkiye İş Kurumu’nun, işsizlerin kendi işlerinin sahibi olmalarını sağlamak amacıyla açtığı eğitim ihalesini bu yıl da kazanan BTSO Eğitim Vakfı’nda, 2011 yılında 500 işsize eğitim verilmesi hedefleniyor.
BUTGEM Uygulamalı Girişimcilik Kursları 2. Dönemi’nin açılış töreninde konuşan BTSO Genel Sekreteri Nihat Balkan, Türkiye’nin, 2023 hedeflerine ulaşabilmesinin tek yolunun girişimci sayısının artmasından geçtiğini kaydetti.
Balkan, "BTSO Eğitim Vakfı olarak, Bursa’da işsizliğe ve mesleksizliğe çareler yaratmaya çalışıyoruz. Uygulamalı girişimcilik eğitimlerinin kıymetini bilin. Kurs sonunda alacağınız sertifika ve hazırlayacağınız proje ile kendiniz açısından yepyeni bir hayata başlayabilir ve ekonomiye katma değer sağlayan bireylere dönüşebilirsiniz." dedi.

Türkiye İş Kurumu Bursa İl Müdürü Kasım Tilki de BTSO başta olmak üzere, kurumların ve belediyelerin girişimcilik kursları sayesinde girişimci kültürünün zenginleşmesine önemli katkılar sağladıklarına işaret ederek, "Türkiye’de her 100 kişi içinde şirket kuran sayısı maalesef hala 4,6’dır. Bu oran, Amerika ile kıyaslandığında, üçte biri oranındadır. Türkiye’nin yeterli kamu kaynaklarına sahip olmaması ve son yıllarda yaşanan ekonomik krizler de girişimci sayımızı etkilemektedir. Ancak, bu tip fırsatları iyi değerlendirmek gerekiyor." diye konuştu.

BUTGEM Uygulamalı Girişimcilik Kursları'ndan, Türkiye İş Kurumu’na kayıtlı işsizler faydalanabiliyor. İş hayatına girişimci olabilecek bireyler yetiştirilmesi amacıyla açılan kurslarda, katılımcılara iş fikri geliştirme, pazar araştırması, iş planı, pazarlama planı, proje yönetimi gibi konularda bilgi verilerek, katılımcıların ileride kuracakları işletmelerin başarı oranlarının artırılması hedefleniyor. BUTGEM Uygulamalı Girişimcilik Kursu’na kabul edilen işsizlere günde 15 TL cep harçlığı veriliyor ve iş kazası ve meslek hastalığı sigortası da yapılıyor.

Kursiyerler, aldıkları eğitim sonucunda sertifika almaya hak kazanıyor ve kurs sonunda kursiyerler hazırlayacakları girişimcilik projeleriyle KOSGEB’e başvurarak, girişimcilere sağlanan 27 bin TL’ye varan hibe ve kredilerden yararlanma olanağına sahip oluyor. KOSGEB, yeni girişimcilere, işlerini kurduktan 1 yıl sonra, 2 yılı ödemesiz olmak üzere 36 ay vade ile faizsiz 70 bin liraya varan kredi kullanabilme imkanı sunuyor.
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi’ndeki BUTGEM’de, 1 Aralık 2011 tarihine kadar verilecek Uygulamalı Girişimcilik Kursu’ndaki eğitimlerin yanı sıra Gemlik’te, M.Kemalpaşa’da ve İnegöl’de de olmak üzere toplamda 500 kursiyere söz konusu eğitimler verilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler