HABER

Bu butonu tıklarsanız onu yakarsınız!

Google 2010 yılından bu yana her hafta bir şirket satın alıyor. Bu özellik sadece dünya üzerinde Google’a kısmet olan bir durum elbette…

Bu butonu tıklarsanız onu yakarsınız!

Google 2010 yılından bu yana her hafta bir şirket satın alıyor. Bu özellik sadece dünya üzerinde Google'a kısmet olan bir durum elbette…


Google'ın özel günlerde görmeye alışık olduğumuz doodle'ları ilk kez 1998 yılında kullanıldı. Burning Man isimli festivale giden Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin, ofiste olmadıklarını ve festivalde olduklarını kullanıcılarına göstermek için bu yolu seçmişti.


Google'ın büyümeye başlamasıyla ilk kez Google adına 1999 yılının kasım ayında bir ev kiralandı. O günlerde Google'ın 40 çalışanı vardı.


Google'ın 2004 yılında halka açılmasıyla beraber Google'ın yaklaşık 1000 kadar çalışanı milyoner oldu.


Popüler e-posta uygulaması Gmail bugün için 50'nin üzerinde dil desteğine sahip. Bunlardan bazıları Welsh, Basque, Tagalog, Malayalam, Telugu ve Cherokee gibi pek duyulmayan dillerden oluşuyor.


Google'a yeni giren bir çalışan şirket içinde ‘Noogler', tecrübeli çalışanlar ise ‘Xoogler' olarak anılıyor.


Sanılanın aksine Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin şirketin büyük bir bölümüne sahip değil; sadece şirketin yüzde 16'sını ellerinde bulunduruyorlar.


Ancak ikilinin yüzde 16'lık hissesinin toplam değeri 46 milyar doları buluyor.


Google'ın 26 Şubat 2009 tarihinde resmi Twitter hesabı üzerinden attığı ilk tweet ikili rakam sistemiyle yazılmıştı ve ‘Kendimi şanslı hissediyorum' manasına geliyordu.


Google her ne kadar Chrome tarayıcısıyla Firefox'un mimarı Mozilla'nın rakibi olsa da, Firefox'da ‘varsayılan arama motoru' olabilmek için her yıl 300 milyon dolar ödeme yapıyor.


Google'da Ara butonu ile beraber pek de gözümüze çarpmayan ancak yıllardır yerini muhafaza eden bir buton daha var: "Şansımı denemek istiyorum”. Peki bu buton niye var, hiç düşündünüz mü?


Google'ın bu butonu kullanıcıların arama yaptığında reklamsız ve doğrudan aradıkları içeriğe ulaşmasını sağlıyor. Ancak ilginçtir ki bu butona her tıklayan kullanıcı Google'ı zarara sokuyor. Niye mi?


Çünkü Google'ın reklamsız sonuç sayfasına yönlendirdiği her kullanıcı Google'ın maliyetini artırıyor. Google sırf bu buton yüzünden yılda 110 milyon dolar zarar ediyor.


Google'ın bu butonunu kullananların oranı toplam kullanıcıların ancak yüzde 1'i ediyor. Ama buna rağmen maliyeti epey fazla. Peki Google bu butonu neden kaldırmıyor?


Bu konuda pek çok spekülasyon var. Ancak Google'ın milyarlarca kullanıcının göz aşinalığı olması dolayısıyla butonu kaldırmadığı düşünülüyor. Zira bu butonun eksilmesinin kullanıcı gözünde negatif etkisinin olması ve tuşun kendi maliyetinin üzerinde bir zarar tablosuyla karşılaşılmasından endişe ediliyor.


Google basit bir arama motoru değildir. Örneğin arama yaptığınız bölüme herhangi bir toplama işlemi yapın ve ara tuşuna basın. Google'ın hesap makinesi size işlem sonucunu gösterecektir. Bunun gibi ölçü birimleri de birbirine çevrilebilirken, hava durumu ve sözlük kitapçığı olarak da Google kullanılabiliyor.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler