HABER

Bu çiçeği koparmanın cezası 42 bin lira!

Dünyada sadece Dilek Yarımadası Milli Parkında yetişen ve Türkiye’nin endemik türü olan Tüylü Çan Çiçekleri doğal ortamlarında açmaya başladılar. Biyolojik çeşitlilik bakımından çok değerli olan bu türün koparılması ya da sökülerek taşınmasının cezası 42 bin TL. Endemik bir tür olarak sadece Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda yetişen bu çiçek dünyada sadece bu bölgede yetişmesi nedeniyle koruma altında tutuluyor.

Bu çiçeği koparmanın cezası 42 bin lira!

Dünyada sadece Aydın'ın Kuşadası ilçesi ile Söke ilçesi sınırlarında bulunan Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda yetişen tüylü çan çiçeğini sadece uzaktan sevilebiliyor. Zira çiçeği koparan ya da söken biri yakalandığında 2017 rakamları ile 42 bin lira ceza ödeyecek.

Annenizi Duygulandıracak Hediyeler: 5 Özel Çiçek & Hikayeleri

KORUMA ALTINDA TUTULUYOR

Aydın’da baharın gelmesi ile birlikte çiçekler de açmaya başladı. Endemik bir tür olarak sadece Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda yetişen bu çiçek dünyada sadece bu bölgede yetişmesi nedeniyle koruma altında tutuluyor. Uzaktan koklamanın ve sadece fotoğrafı çekilebilen çiçekleri koparılmasının ya da sökülerek taşınmasının cezası ise 42 bin TL. Kayaların arasında öbekler şeklinde açan çan çiçeği Milli Parka ayrı bir güzellik katıyor. Dilek Yarımadası Milli Park’ı 270 civarında kuş türü, 804 adet de bitki türüne ev sahipliği yapıyor.

ENDEMİK TÜRLERDEN BİRİ

Milli Park’ın Doğanbey kısmında bolca bulunan tüylü çan çiçekleri dünya endemik türlerinden biri olarak biliniyor. Önemli bir hazine olarak görülen tüylü çan çiçeklerini koparmanın ya da söküp taşımanın cezası 42 bin Türk Lirası.

İHA

En Çok Aranan Haberler