HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu da bir babanın dramı

İçerik devam ediyor
İçerik devam ediyor

3.5 yıldır çocuğunu göremeyen Hüseyin Kılınç, babalarının sıkıntılarını anlatan 'Kutsal Eşya' adlı 16 dakika 46 saniyelik kısa film çekti.

Samsun'da 3.5 yıldır çocuğunu göremeyen Boşanmış Babalar ve Aile Platformu Samsun Temsilcisi Hüseyin Kılınç, kendisi gibi aynı sıkıntıları yaşayan platform üyeleri ile birlikte, çocuklarını göremeyen babalarının sıkıntılarını anlatan 'Kutsal Eşya' adlı 16 dakika 46 saniyelik kısa film çekti.

Samsun'da yaşayan Boşanmış Babalar ve Aile Platformu Samsun Temsilcisi olan bedensel engelli Hüseyin Kılıç, platform üyeleriyle birlikte çocuklarını göremeyen ve bu isteklerine haciz yoluyla ulaşan ailelerin durumunu anlatmak için kamera karşısına geçti. Senaryosunu ve yönetmenliğini kendisinin yaptığı 'Kutsal Eşya' adını verdiği 16 dakika 46 saniyelik film ile dikkat çekmeye çalıştı.

İnternet ortamında yayınladığı film ile yaşadıkları sıkıntılara çare olmaya çalıştıklarını belirten Hüseyin Kılınç şunları anlattı: "Biz bir sorunu gündeme getiriyoruz. Bu yaklaşık 60 yıllık bir sorun. Türkiye'yi derinden sallayan, sosyal dokusuna büyük zarar veren bir sorun. Cinayetlere, cinnetlere ve intiharlara yol açan bir sorun. Bu sorunun sadece kanun yoluyla çözülmeyeceğini çok iyi biliyoruz. Kanunu çıkartabilirsiniz ama, toplumun kafasındaki olumsuz algılar nedeniyle bu sorun aşağıda yine devam eder. Biz de sorun hakkında kamuoyu oluşturmak, farkındalık yaratmak için her türlü faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Bunlardan bir tanesinin de görsellik olduğunu çok iyi biliyoruz. Bunun için de 1 kısa film yapmaya karar verdik"

'ÇOCUK İCRASI, HACZİ NASIL OLUR'

İnsanlara 'çocuk icrası, haczi nasıl olur' diye uzun uzun anlatmak zorunda kaldıklarını belirten Boşanmış Babalar ve Aile Platformu Samsun Temsilcisi Hüseyin Kılınç şöyle devam etti: Ben çocuğumu polis nezaretinde veya icra memurunun gözetiminde görüyorum. İnsanlar böyle bir şey var mıydı diye şoka uğruyor. Biz de böyle bir şeyin var olduğunu, biraz da sinema dilini, sembolizmi kullanarak kısa bir sürede geniş kitlelere anlatmayı hedefledik. Yaklaşık 45 gün süren hazırlıklar sonrasında 1 günde çekimini yaptık. Bizim için kolay olmadı" dedi.

3.5 yıldır kendisine 15 dakika uzakta olan çocuğunu göremediğini dile getiren Hüseyin Kılınç, çektikleri filmi meclisteki tüm milletvekillerinin mail adresine gönderdiklerini ifade etti. Kendisinin bu sorunla ilk karşılaştığımda şoka uğradığını kaydeden Kılınç şöyle konuştu: "Aile Mahkemesi'ne gidip 'Bunlar bana çocuğumu göstermiyor' dediğimde, bana İcra Müdürlüğüne gitmemi söylediler. İcra Müdürlüğü?ne gittiğimde bir formla karşılaştım. Çocuğumu haczedecektim. Bir anlamda kendi çocuğuma eşya muamelesi yapma düşüncesi var. Öte yandan kapıya polis memuru, şoför, pedagog, avukat ve icra memuru ile gideceksiniz. Öbür taraf 'vermem' diyecek, bu taraf 'alırım' diyecek ve çocuk bir çatışmanın ortasında kalacak. Bu da çocuk için büyük sıkıntı olacaktı. Ben de bu nedenle bu yola başvurmadım. Bir de olayın ekonomik boyutları var. Ben ağır koşullarda ayakta durmaya çalışan bir bireyim. Bir de 600 lira icra ücreti ödeyeceksiniz. Mahkeme kararına göre 1- 31 Temmuz tarihlerinde bende olması gerekiyor ama başvuramıyorum. 1 kez alsam çocuğumu 2'nci defa çocuk beklenti içerisine girecek. Çocuğumu bu duruma düşürmemek adına böyle davrandım"

En Çok Aranan Haberler