YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu Hafta Aksaray’ın Sorunları Masaya Yatırlıdı

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin "Devlet Millet El Ele" adlı Projenin üçüncü toplantısı 17 Mart Pazar Günü Aksaray Mahallesi’nde yapıldı.

Bu Hafta Aksaray’ın Sorunları Masaya Yatırlıdı

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından İçişleri Bakanlığı'na sunulan "Devlet Millet El Ele" adlı Projeye 10 Şubat Pazar Günü Çayda Çıra Mahallesi’nde yapılan toplantının ardından start verilmişti. Üçüncü etabı ise 17 Mart Pazar Günü Aksaray Mahallesi'nde gerçekleştirildi.

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin "Devlet Millet El Ele" adlı Projenin üçüncü toplantısı 17 Mart Pazar Günü Aksaray Mahallesi’nde yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Bilal ÇOBAN, proje hakkında mahalle sakinlerine bilgiler verdi.

MAHALLENİN SORUNLARI

MAHALLE SAKİNLERİNİN MAHALLELERİ İLE İLGİLİ SORUNLARINI DİLE GETİRDİ

1-ABDULKADİR ESEN (MAHALLE SAKİNİ)

Hazar stratejik araştırmalar merkezi başkanı Sayın Bilal ÇOBAN’a mahallemize ve Elazığlın sorunlarına duyduğu duyarlılıktan dolayı teşekkür ederim. Şor sor deresi sağlık açısından mahallemizi rahatsız eden bir konumdadır, sağlık müdürlüğü raporlarımız olmasına rağmen yetkililer ilgisiz kalmaktadır. Belediye iktidarının değişmesinden sonra Hamza yanılmaz döneminde kaldırılmıştır. Mahalle sakinleri olarak çabalarımıza rağmen belediye ve yetkililer çözüm bulamamıştır, Elâzığ milletvekili Abdulbaki Türkoğlu etüt yaptırmasına rağmen çözüm bulunamamıştır kentsel belediye duyarsız mahallemizin imara açılmasını kat irtifakının verilmesini talep ediyoruz verilmiyor, belediye alt yapı sorununu çözdüğünü iddia ediyor fakat hiçbir çabaları yok.

Şor sor deresi için birlik olmamız gerekli tarlalarımız bağlarımız bu suyla daha fazla verim verebilirdi bu su değerlendirilmeli tarlalarımıza kanallarla su getirilmeli burada yanlış devlet politikası mevcut,1 damla suya 9 trilyon bulan devlet neden bu suya çözüm üretmiyor.

2-FERHAT GÜRGÖZ (MAHALLE SAKİNİ)

Aksaray mahallesinin sorunu imar sorunudur, çünkü Elazığ’ın en eski mahallesi olmasına rağmen buraya bir çivi dahi çakılmadı, kerpiç evlerin yoğun olduğu bir mahalle yağmur ve sel yönünden Elâzığ’ın bütün yükünü mahallemiz çekmektedir, devlet demir yolları ve çimento fabrikasının kaldırılmasını istiyoruz ve yetkilileri göreve davet ediyoruz,3 yıl önce belediye başkanı Şor sor deresinin üstünün kapatıldığını söyledi ve bu medyada da yer buldu fakat bunlar asılsız haberlerdi.

3-MEHMET GÜLER ŞENER( MAHALLE SAKİNİ)

Aksaray mahallesinin kuzeyinde devlet demir yolları çevresinde çimento fabrikası ve kiremit tuğla fabrikası var mahallemiz çevre sorunları ile karşı karşıya kalmıştır, eskiden çocukluğumuzun geçtiği Şor sor deresinin çevresinde 9 tane değirmen vardı ve burası çok temiz bir suya sahipti fakat şimdi kanalizasyon suyu bağlanmış ve bu su kirletilmiştir siyasilerimiz vaatlerini yerine getirmiyor çimento Fabrikası çevresinden 2 cm lik asfaltta büyük tonajlı kamyonlar mahalle yolumuza zarar vermekte tahrip etmektedir ve aynı zamanda çevresel olarak sebze ve meyve üreticilerinin ürünlerine zarar vermektedir, Şor Şor deresi 17 km’dir bu dereden her köye bağlantı vardır ama yetkililer suyu ulaştıracak bağlantı yolunu yapmamışlardır ilgisizlikten şikâyetçiyiz.

4-YASİN GÜL (MAHALLE SAKİNİ)

Aksaraylıyım sözü geçen yetkililer mahallemize et atmadı, çevre yoluna kadar Aksaray’a bağlı olan bölümde dar sokaklar ve yıkılacak evlerimiz var, müteahhitler mahallemizde çalışma yapmıyor arsalarımız var fakat değersiz durumdalar, İçişleri bakanlığımıza buradan duyuruyorum büyük arazilerimize yatırım yapılmalı ve kerpiç evlerimiz yeni binalara dönüştürülmelidir,20 yıllık süreçte Aksaray mahallesinde değişim hiç olmadı mahallemizde kentsel dönüşüm şart bu sorunların çözülmesini devlet yetkililerimizden talep ediyorum.

Bugün bu toplantıda daha fazla mahalle sakininin olmasını isterdim çok sorunlarımız olmasına rağmen vatandaş olarak ilgisiz kalıyoruz devlet büyüklerimden Şor sor deresi, tren istasyonu ve çimento fabrikasının kaldırılmasını istiyoruz.

5-FİKRET BİRKENT (MAHALLE SAKİNİ)

Devlet politikası diyoruz acaba devlet politikası mı? Belediye politikası mı? Mahallemiz imara açılmadan çevre yolunun imarı yapıldı Aksaray’dan çevre yoluna kadar mesafe imarsızdır tarım arazisi olan yerler imara açılmıştır milli emlak vatandaşın kendi arsası malı olan arazilere el koyuyor buralarda pancar, besi alanları sebze meyve ile ilimize katkı yapılıyordu, ulaşım olarak çift hat kullanmak zorunda kalıyoruz bu devlet sorunu değil belediye sorunudur.

Belediye mahalleler arası ayrımcılık yapıyor buralardan ilgiyi kesip batıya yatırım yapmaya çalışıyor imara açılmamız gerekli belediye devlet politikası değil işine geldiği yerleri geliştirerek belediye planını uyguladı.

6-SUAT ALUÇLU (MAHALLE SAKİNİ)

Sorunlarımız çimento fabrikası, Şor sor deresi ve tren yoludur. Gençlerimiz için hiçbir rekreasyon alanı bulunmamakta biz semt sahaları, spor alanları, internet Cafeler bilgisayar eğitiminin verileceği yerler çocuklarımız için sosyal oyun alanları parklar istiyoruz, gençlerimiz ve çocuklarımız baskı altında yetişiyor eğitimlerini sağlayamıyor, semt sahaları ve spor kompleksleri istiyoruz.

7-ERCAN KESKİN (MAHALLE SAKİNİ)

Büyükşehirlerde çözülen sorunların emsalleri var, biz neden çözemiyoruz sayın idarecilerimiz yağmur yağdığı vakit mahallemize ziyarete gelsinler,1965 yılında D.S.İ yağmur suyunu kanal yaparak çözüme ulaştırmıştı şuan neden çalışma yapılmıyor, çevresel sorunlarımız var, çimento fabrikası ve devlet demir yollarının kaldırılmasını istiyoruz, mahallemizin kamulaştırılmasını istemiyoruz köprülerimiz yarım kaldı ve hemzemin geçit sorunumuz var.

Belediyenin buraya rekreasyon alanı projesi vardı, belediyemiz uygulamadı ben Aksaray sporda yöneticilik yapmaktayım boksta ve tekvandoda Türkiye derecelerimiz var mahallemize spor salonları ve spor yatırımları gelmeli, mahallemizde beden eğitimi spor yüksek okulu mezunu birçok arkadaşımız var sporcu yetiştirebiliriz gençlerimizin gelecek kaygısı var Köksallar tuğla fabrikasının oradaki üst geçidin tamamlanmasını ve bağlantı yolunun yapılmasını istiyoruz, rehabilitasyon ve güney kent projeleri iktidar değişiminden dolayı çöpe atıldı, Türkiye’de her semte beden eğitimi ve spor yüksek okulu mezunu görevlilerin atanıp yetenekli sporcuları ilimize ve ülkemize kazandırılmasını istiyorum.

SUAT KILIÇ (AKSARAY MAHALLESİ MUHTARI)

Şor sor Aksaray’ı 2 ye bölmektedir, dere 130 m. kapandı, sorun çözüldü denildi fakat çözülmedi, dere kapandığı vakit vatandaşın arazisinin parseli ortaya çıkacak, arsanın değeri artacak, maalesef mahallemizde devlet yok Elâzığ’ın takdirine bırakıyorum, siyasetçilerimiz Şor sor deresinin sorunu çözülecek dediler, mahallemizin kamulaştırılmasını istemiyoruz,70 yıllık sorunu siyasilerimiz çözemiyor, siyasiler bizi kandırdı, mahallenin en büyük sorunu imar sorunudur binalarımız eski kat olarak yüksek binamız yok Aksaray’a bağlantı yolumuz yok çıkmaz sokaklar arabaların girmediği dar sokaklar var yollarımız hep yama ve yollarımız toz toprak içinde Şor sor deresi sorunu çözülmeden bağlantı yolu sorunumuz çözülmez çimento fabrikasına giden 60 tonluk kamyonlar yollarımıza zarar veriyor, çevre kirliliği mahallemiz toz toprak geçilmiyor mahallemizi şehir merkezinden ayıran Çin Seddi çekildi, üst geçit ve vatandaşın geçiş sorunları var belediye üst geçit konusunu karayollarına havale ediyor milletvekillerini mahallemize davet ediyoruz halk seçtiği vekili tanımıyor milletvekili halkı ayağına çağırıyor, istimlak sorunumuz var mahallemize seçimden seçime ilgi oluyor Elâzığ sahipsiz memleket çimento fabrikasının yerinin değiştirilmesini Şor sor deresinin suyu ile meyve,sebze,pancar,lahana,ve bahçeler yetiştiriliyor fakat kanalizasyon suyu bağlanarak suyu kirletilmiştir tüm şehrimizin sağlığını tehdit etmektedir, belediye küçük sorunları çözerek göz boyuyor, mahallemiz dışlanmıştır, stadyumun mahallemize yapılmasını talep etmiştik fakat olumsuz cevap aldık sebebinin hafriyat olduğu söylendi merkeze yakın bir mahalle olmasına rağmen ilgisiz kalınmıştır.

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Doç. Dr. Bilal ÇOBAN toplantıda vatandaşın problem, talep ve çözüm önerilerini dinledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler