Ancak kimi bilim insanları binlerce insanın ölümüne, yeni doğmuş bebekleri günlerce aç bırakarak, kimileri de kitlesel ölümlere neden olmuşlardır çalışmalarıyla. İşte insanlık tarihinin gördüğü en ölümcül buluşlara ve insanlık dışı deneylere imzasını atan bilim insanları...
Paracelsus
Kimyasal tıbbın kurucusu kabul edilen Paracelsus, "Bütün maddeler zehirdir, zehirle ilacın tek farkı dozdur" görüşünü ortaya atan bilim insanıdır. Toksikoloji (zehir bilimi) ile uğraşan Paracelsus kadınlarla cinsel ilişkiye girmeyi iğrenç olarak kabul eder.
Dr. J. Robert Oppenheimer
Bir nükleer fizikçi olan Oppenheimer, atom bombası geliştirme ünitesinin sorumlu yöneticisiydi. Komünist parti üyesi olmakla suçlanan Oppenheimer, dünyanın en tehlikeli bombalarından birinin üretimini üstlendi.
Alfred Nobel
Nitrogliserini keşfeden İtalyan kimyager Sobrero ile tanışmasının ardından araştırmalarını bu yöne kanalize eden Nobel, 1864 yılında dinamit barutunu icat etti. Dumansız barut., itici barut gibi pek çok barut çeşidini bulan Alfred Nobel'in ismi sentetik element Nobelyum ile de anılır. 1969 yılından itibaren ismine Nobel ödülleri de verilmektedir.
Trofim Lysenko
Stalin döneminde yaşayan Lysenko, ekimde verimlilik üzerinde çalışmalarda bulunmuştur. Ancak deneyimleri kitlesel ölümlerle sonuçlanmıştır.
Dr. Jack Kevorkian
Ötenazinin simgesi ünlü patalog 130 kişiye bu metodu uygulamıştır. 1999 yılından bu yana ikinci derece cinayetten hapishanede bulunuyor.
Tuskegee araştırmaları
1932-1972 yılları arasında ABD Halk Sağlığı Hizmeti (PHS) adı altında frengi araştırmaları yapan bu grup deneylerini sadece zenciler üzerinde gerçekleştirdi. Deneyler boyunca, deneye katılan insanlardan 28'i deneyler sonlanmadan deneylerde uygulanan prosedürler yüzünden ve 100 kadarı da deneyde oluşan komplikasyonlar yüzünden hayatlarını kaybetti.
Johann Konrad Dippel
Konrad Dippel 17.yüzyıl simyacısı olarak nam salmış ve sentetik boyalardan biri olan Prusya mavisinin mucididir. Nitrogliserinle çalışırken, bir kuleyi yok eden Dippel'in, deneylerini insanlar üzerinde yaptığı belirtiliyor.
Dr. Sigmund Rascher
2. Dünya Savaşı döneminde Dachau kampında canlı tutuklular üzerinde havası alınmış odalarda hava basıncı deneyleri yapan Rascher, tutukluluarı suyla yıkadıktan sonra soğuğa bırakıp an be an tepkilerini ölçerek, soğuk suya dayanıklılıklarını ölçmüştür. Deneyler sırasında 200'ün üzerinde tutuklu hayatını kaybetti.
Shirō Ishii
Ishii, 2. Dünya Savaşı sırasında Japon ordusunda korgeneral olan bir mikrobiyologdur. Savaş sırasında Japon toplama kamplarında binlerce Rus ve Çinli üstünde akıl almaz işkencelerle öldürmüştür.
Dr. Joseph Mengele
Modern genetik biliminin atası sayılan Mengele, çocuklar üstünde basınç testi, açlık testi, hadım etme gibi çeşitli deneyler üzerinde çalışmıştır. Alman bilim adamı binlerce insanın öldürüldüğü Auschwitz toplama kampının da başhekimidir. Mengele'nin en canice deneyleri, yeni doğmuş bir bebeğin ne kadar aç kalacağını görmek için 7 gün aç bırakmak ve normal ikizleri sırtlarından damarlarından organlarına kadar yapıştırmasıdır.
Guncel.net