KADIN

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu Özelliklerimizi Direkt Olarak Anne Ya Da Babamızdan Alıyoruz

Hiç aklınıza gelmeyecek rahatsızlıklar, ''Ne alakası var!?'' diyeceğiniz sosyal özellikler bir arada... Hepsi de annenizden ya da babanızdan size geçmiş :)

Bu Özelliklerimizi Direkt Olarak Anne Ya Da Babamızdan Alıyoruz
  1. Yüksek kolesterol rahatsızlığı zaman zaman aileden geçer...

Yüksek kolesterol seviyeniz çoğu zaman yediğiniz içtiğinizle, hayat tarzınız ve hareketliliğinizle ilgili bir durumdur... Çok fazla yağlı yerseniz, sürekli etle beslenirseniz, bir de bu öğünleri yakacak kadar hareketli olmazsanız; yüksek kolesterol kaçınılmazdır!

Gel gelelim, dünyada her 500 insandan 1'inde bir genetik mutasyon vardır ve bu mutasyon aileden evlada aktarılır. Bu insanlar -ne yazık ki- ömürleri boyunca sağlıklı beslenseler, ağızlarına hayvansal ürünler sürmeseler bile yüksek kolesterollü olurlar.


  1. Erkeklerde kellik genelde anne tarafından geçer

Erkeklerde kel kalma riskinin çevresel faktörleri, psikolojinizle de beslenme alışkanlıklarınızla da ilişkisi büyüktür... Ne var ki; çok stresli hayatlar yaşayan ama fırça gibi saçları olan erkekler de tanıyoruz!

Çünkü bu riskin başlangıcı aslında X kromozomunda gizlidir... Erkeklerdeki XY kromozomlarında Y babadan, X anneden geldiğine göre; erkeklerin kellik konusunda anne tarafına nüktedan yaklaşmasında bir sakınca görmüyoruz ;)


  1. Birkaç tane de güzel şey sıralayalım; mesela akademik başarı

Haberiniz olsun; akademik alanda başarılı olmanın %55 oranında genetik mirasla ilgili olduğu araştırmalarla kanıtlanmıştır. Yani eğer anneniz babanız akademik açıdan çok başarılıysa fakat siz derslerden sürekli çakıyorsanız sorun size takan profesörler değil... Sadece anneniz - babanız kadar sıkı çalışmıyor oluşunuz :)

Çalışsanız olacak!


  1. Kahve sevdası...

Bazı insanlar kahve olmadan yaşayamazlar: Sabahın ilk kahvesi, öğle molasından önce ayılma kahvesi, ofisten çıkmadan bir dinlenme kahvesi, akşam yemeğinden sonra yorgunluk kahvesi... Sürekli bir sebep, sürekli bir kupa kahve!

Bunun sebebi de genetik, bunun sebebi de aileniz :) Bazı insanların genleri, vücudun kafeini çok daha yavaş absorme etmelerine olanak sağlar. Bu da o insanların kahveye sık sık ihtiyaç duymasını engeller. Bazı insanlarda ise o genler pek de aktif değildir; işte o insanlar az evvel belirttiğimiz kahve anlarını yaşamadan duramazlar!


  1. Gençlerde görülen diyabet rahatsızlığı da aileden.

2. tip şeker hastalığı genel olarak orta yaşlardan itibaren ortaya çıkar, ömrümüzü tamamlayıncaya kadar yediğimize içtiğimize ekstra dikkat etmek durumunda kalırız... Ancak bazı insanlar var ki; gençliklerinden, hattâ çocuklukluklarından beri 2. tip şeker hastalığından muzdaripler.

Bunun sebebi de ebeveynlerimizden bize kalan genetik mutasyon.


  1. Renk körlüğü anneden geliyor.

Bu hastalık da aynı kellik gibi erkeklerde daha yaygın olarak görülür, aynı kellik gibi anne tarafından geçer; çünkü aynı kellik gibi X kromozomunda bulunur...

Eğer renk körü bir erkekseniz, ''Ben renk körüyüm, o zaman annem neden öyle değil!?'' diye de soruyorsanız; annenizde iki adet X kromozomu olduğunu, biri bile sağlamsa renk körlüğünü önleyebildiğini hatırlatır, hayatınızda başarılar dileriz!


  1. Laktoza dayanıksızlık :(

İnsanlar çocukluklarında bu hazımsızlık problemini pek yaşamazlar, çünkü vücut o yaşlarda sütü sindirmeye yarayan enzimi çok yoğun üretir... Yaş ilerledikçe bu enzim üretilmemeye başlar, yetişkinlik çağları başladıkça da laktoz hazımsızlığı konusunda sürpriz bir oranla karşı karşıya kalırız: Yetişkin insanların %65'inde laktoz hazımsızlığı vardır!

Bunun sebebi de ne yazık ki genlerimiz...


  1. Son olarak, araba sürmeye yatkınlık da genetikmiş :)

Kendinizi ve kullandığınız objeleri yönlendirebilme kabiliyetiniz, hıza ve hız yapmaya karşı tepkileriniz, odaklanabilmeniz ve hafızanız... Araba sürmeyle ilgili aklınıza ne tür bir yetenek geliyorsa artık, tamamı ailenizden aldığınız genlerden kaynaklanıyor!

Ve bir de kötü haber verelim; insanların %30'unda bu genler biraz zayıf, biraz tembel durumda...

---

Kaynaklar: Brightside.me, Prevention.com & Sciencedaily.com

En Çok Aranan Haberler