Güney Marmara’nın ilk vakıf üniversitesi olan Bursa Orhangazi Üniversitesi, yeni eğitim ve öğretim döneminde bütün öğrencilerine farklı oranlarda burs imkanı sağlıyor. Üniversitelerin kuruldukları bölgeye değer kattığını belirten Rektör Prof. Dr. Recep İleri, “İnsanların değeri para ile ölçülemez” dedi.
Bursa’nın 3. üniversitesi olan Orhangazi Üniversitesi 2012-2013 eğitim ve öğretim döneminde öğrencilerini ilk defa ağırlamanın heyecanını yaşıyor. Uzun gayretler neticesinde Bursa eğitimine kazandırılan Orhangazi Üniversitesi, şehrin üniversite eğitimindeki çıtasını daha da yükseltecek. Yeni eğitim ve öğretim dönemi hakkında bilgi veren Orhangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep İleri, her yeni üniversitenin yeni bir ruh, yeni bir heyecan ve yeni bir katkı anlamına geldiğini söyledi. Üniversitelerin uzun soluklu vizyon ve marka projeler olduğunu dile getiren İleri, “Çünkü üniversiteler zaten evrensel projelerdir. İsmimizde Bursa Orhangazi olmasıyla Bursa'nın tarihi dinamiklerini dünyaya tanıtmış ve ecdadımıza vefa borcumuzu bir nebze olsun ödemiş oluyoruz. Üniversiteler kuruldukları bölgeye ve şehirlere çok katma değerler katarlar. Bursa kamuoyu da bunun bilincindedir” dedi.
Tercihler döneminde Bursa Orhangazi Üniversitesi’nin öğrencilerden ve velilerden ilgi gördüğünü ifade eden İleri, öğrencileri burslar ile desteklediklerini belirtti. İleri, “Çünkü üniversiteler ve öğrenciler hepimizindir. Önümüzdeki seneden itibaren 2013-2014 almayı planladığımız yabancı uyruklu öğrenciler, kendi ülkeleri ile bizim ülkemiz arasında diyalog köprüleri kuracaklardır. Bunun Bursa'ya, Marmara'ya, ülkemize ve tüm insanlığın barışına ve kalkınmasına çok büyük faydası olacak. Bizler üniversiteler olarak insan yetiştiriyoruz ve bunu insanlığın hizmetine meslek sahibi fertler olarak sunuyoruz. İnsanların değeri para ile ölçülemez, çünkü onun değeri sonsuzdur” diye konuştu.
Yıldırım ilçesinde Bursa Orhangazi Üniversitesi Yıldırım Kampusu olarak açılan üniversiteye 3-7 Eylül 2012 tarihlerinde ÖSYM tarafından kazandığı ilan edilmiş 240 öğrencinin kayıt yaptıracağını ifade eden İleri, 24 Eylül 2012 tarihinde akademik eğitim-öğretime başlanacağını söyledi.
“BÜTÜN ÖĞRENCİLER BURSLARDAN FAYDALANACAK”
Her bölüm için YÖK tarafından onaylanan ve ÖSYM dijital kataloğunda yayınlanan 40 öğrencilik kontenjanlarının olduğunu söyleyen İleri, öğrencilerin ÖSYM tarafından öğrenci tercihlerine ve başarı sıralamalarına göre merkezi sistem ile resmi olarak yerleştirildiğini hatırlattı. Öğrencilere burs imkanları sunduklarını söyleyen İleri, şöyle devam etti:
“Her bölümün 40 öğrenci burs oranları dağılımı yapılacak. 5 öğrenci tam burslu (ücretsiz), 15 öğrenci yüzde 50 burslu, 20 öğrenci yüzde 25 bursludur. Ayrıca ÖSYM sıralamasında yerleştirme sıralamasına göre ilk 5 bin sıralamasında olup da bizim üniversitemizi seçmiş ve bizim üniversitemize yerleşme başarısı göstermiş öğrencilerimize değişik oranlarda ve önemli miktarlarda başarı burslarımız ve ücretsiz yurt imkanlarımız mevcuttur. 2012-2013 yılında üç fakültede toplam 6 bölümüz mevcuttur. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nde İşletme, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Mühendislik Fakültesi’nde Elektrik-Elektronik ile Makine ve İnşaat, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi’nde ise Mimarlık bölümleri var.”
“ÜNİVERSİTEMİZDE YABANCI ÖĞRETİM ELEMANLARI DA OLACAK”
Mecburi hazırlık sınıflarının olduğunu, hazırlık sınavı muafiyetini geçenlerin birinci sınıfa başlayacaklarını ifade eden İleri muafiyeti geçemeyenlerin ise hazırlık sınıfı okuyacaklarını anlattı.
Şu an itibari ile yaklaşık 40 öğretim üyesi ve öğretim elemanları ile 2012-2013 eğitim-öğretim yılında 24 Eylül 2012 tarihinde 240 öğrenci ile eğitime başlayacaklarını ifade eden İleri, “Üniversiteler dinamik ve her gün büyüyen kurumlar olduğundan dolayı öğretim üyelerimizin ve öğretim elemanlarımızın sayısı sürekli artmaktadır. Zorunlu hazırlık sınıfımızda başta Amerika olmak üzere dünyanın başka yabancı ülkelerinden İngilizce yabancı okutmanlarımız da olacak. Dünya ile öğretim üyesi ve öğrenci karşılıklı değişimi yapan bir uluslararası ilişkileri olan bir üniversite olacağız. Üniversiteler dinamik ve daima büyüyen kurumlardır. Hem akademik ve hem de idari insan sayımız ihtiyaç ve planlamalar çerçevesinde her geçen gün artmakta” dedi.
“SAĞLIK BİLİMLERİ KONUSUNDA FİZİBİLİTE ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR”
Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi gibi sağlık ile ilgili yeni akademik açılımlarla ilgili fizibilite çalışmalarının devam ettiğini söyleyen İleri, “Söz konusu bu fakültelerin bizim üniversite bünyesinde mi olması yoksa tüm sağlık bilimlerini kapsayacak Bursa'da ayrı bir vakıf bünyesinde ayrı bir üniversite olarak Sağlık Bilimleri Üniversitesi tarzında yeni bir üniversite mi kurulması Bursa için daha uygun olabilir? Bu konuların uzmanları ve örnek üniversiteler ile de karşılıklı görüşülerek yoğun fizibilite çalışmaları devam etmektedir. Başka fakültelerimiz (Hukuk Fakültesi ve Eğitim Fakültesi gibi) ile de ilgili fizibilitelerimiz de devam etmektedir. Gayemiz mevcut fakülte ve bölümlerimizi olgunlaştırmak ve imkanlarımız ve fizibiliteler nispetinde sürekli yeni açılımlar sağlamaktır” dedi.
İleri, Bursa Orhangazi Üniversitesi Yıldırım Kampusu'nun 130 dönüm üzerine ve yaklaşık 100 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulacağını, projenin 4 yıl içinde bitirileceğini söyledi. İleri, “Şu anda eğitim ana binalarımızdan biri olarak 18 bin metrekare binamız bitti. 24 kişilik modern akıllı hazırlık sınıflarında ve 40 kişilik modern lisans eğitim sınıflarımızda eğitime başlayacağız. Öğrenci Merkezimiz, Kütüphanemiz ve Bilim Merkezimiz binalarının inşaatı yoğun bir şekilde devam ediyor. Yıldırım Yerleşkesi projemiz yaklaşık 4 yıl içinde 2016 yılına kadar) tamamlanacak” dedi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz