2015 yılının sonuna dek dünya nüfusunun hemen hemen yarısının internetten yararlanıyor olacağı açıklandı.
Dünya nüfusu şu anda 7,2 milyar.
Birleşmiş Milletler'e bağlı Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU) yıl sonuna dek 3,2 milyar insanın internete bağlanacağını tahmin ediyor. Bunun 2 milyar kadarının, kalkınmakta olan ülkelerde olacağı kaydediliyor.
BM'nin "En az gelişmiş ülkeler" grubunda yaşayan 940 milyon kişidense sadece 89 milyonunun internet erişimi olacağı söyleniyor.
Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU),bu yıl sonuna dek taşınabilir cihaz aboneliğinin de 7 milyarı aşacağını bildirdi.
İnternet erişiminde gelişmişlik uçurumu
ABD ve Avrupa'da her 100 kişiden 78'inin zaten mobil genişbant erişimininden yararlandığını ve dünyanın % 69'unun 3G kapsama alanı içinde bulunduğunu kaydeden rapor, kırsal alanların ise yalnızca % 29'unun kapsama alanında yer aldığını belirtiyor.
Mobil genişbant erişimi, Afrika kıtasında, sadece % 17,4 düzeyinde.
ITU raporuna göre, 2015'in sonuna dek, gelişmiş ülkelerin % 80'inde ve kalkınmakta olan ülkelerin % 34'ünde, bir şekilde internete erişim sağlanıyor olacak.
Uluslararası Telekomünikasyon Birliği'nin araştırmasında, son 15 yılda Enformasyon ve İletişim Teknolojisi sektöründe kaydedilen büyüme üzerinde odaklanıldı.
2000 yılında dünya çapındaki internet kullanıcısı sadece 400 milyondu.
ITU telekomünikasyon kalkınma bürosu başkanı Brahima Sanou, "Son 15 yıldaki Enformasyon ve İletişim Teknolojisi devrimi küresel kalkınmayı beklenmedik boyutlarda geliştirdi. 2015'den sonra, kalkınma alanında ve dijital topluma doğru giderek hızla ilerleyen dünyada, geleceğin sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin elde edilmesinde, Enformasyon ve İletişim Teknolojileri daha da önemli bir rol oynayacak." dedi.