Afrika'nın doğusunda, Hint Okyanusu'nda yer alan bir ada ülkesi olan Madagaskar'ı çekirgeler istila etti.
İncil'de geçen hikâyelerden biri olan gökyüzünün çekirgelerle kaplanması ve şehirlerin çekirgeler tarafından istila edilmesi olayı, ülkenin başkenti Antananarivo'da gerçeğe dönüştü.
Çekirgelerin göç yolları üzerinde yer alan ve 3 yıldır neredeyse her sene aynı dönemde çekirgelerin istilasına uğrayan ülke, bu yıl da çekirge göçünden nasibini aldı. Başkent sokaklarında gezen ve gökyüzünü kapatıp havanın kısmen kararmasına neden olan çekirgeler, ülkedeki çiftçilerin korkulu rüyası haline geldi.
Milyarlarca çekirgenin her yeri kapladığı ülkede, 2012'de aynı olayın yaşanması üzerine hükümet, ulusal acil durum ilan etmiş, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), çiftçilerin tarlalarında böcek ilacı kullanmalarına izin vermişti. Fakat bir milyon hektarlık tarım arazisinin ilaçlanmasına rağmen çekirgeler katlanarak çoğalmıştı.
Çiftçileri bu yıl da aynı durumun meydana geleceği korkusu sararken, FAO yaklaşık 13 milyon kişinin gelirinin istila tehdidi altında olabileceği konusunda uyarıda bulundu.
Ülkenin Central Highlands bölgesinde etkili olan sıcak hava dalgası ise çekirgelerin tarım arazilerinden çok başkent sokaklarına yönelmelerine sebep oldu.
Ancak şehirde yaşayan bazı vatandaşların çekirgeleri bir yiyecek olarak görmesi, olayı ticari bir boyuta taşıdı.
Eline çuvalını alan vatandaşlardan bazıları sokaklara çekirge toplamaya çıktı.
Yetkililer, bu durumun insan sağlığı açısından tehlikeli olabileceği konusunda vatandaşları uyardı.