Evet çok da etrafınızı umursamadan takılmak belki okul döneminde işe yarıyordu ancak iş dünyası bunu kabul etmez. Merak edin, sorun, soruşturun, araştırın, sürekli merak edin ve dönemin hiçbir yeniliğini kaçırmayın.
Evet, gerçekten de bir şeylerin olmasını beklemeyin. Olmaları için çaba gösterin. Ben ne yapabilirim ki diye sormadan önce, ikinci ve üçüncü dereceden etkiniz dahi olsa, mutlaka beklediğiniz şeyin gerçekleşmesi için adım atın. Kelebek etkisini de unutmayın!
Bir departmanın müdürü olmayabilirsiniz, hatta zincirin en altında bile olabilirsiniz. Bununla beraber, yaşadığınız durum takım kurmak için engel değil. Ofiste anlaştığınız insanları seçin, bir şeyler öğrenebileceğiniz insanları da seçin ve hepsini bir araya getirip, aklınızdakileri konuşabilecek sosyal ortamlar yaratın. Unutmayın nasıl ki bir yazılımcı, kendi görüş açısı ile insan kaynaklarına çok farklı bakabildiği gibi, bir tasarımcı da, çok değişik satış fikirleri sunabilir. Siz ise, hepsini bir arada toplayın!
Sadece ilk 500 kişinin girebildiği üniversite bölümünün 3. Yılında değilsiniz. Profesyonel dünyada, iş değiştirmek kötü bir şey değildir. Mutlu değilseniz, yeni bir iş bakmaktan asla çekinmeyin. Unutmayın ki bütün insan kaynakları uzmanları da mücadeleci insanları daha çok takdir eder.
Bazen ilk aklınıza gelen fikir aslında olabilecek en mantıklı fikirdir. Yeni fikirler ve alternatifler üretin fakat bir problemin çözümü için aklınıza gelen ilk fikri daima yazılı olarak tutmaya çalışın. Genelde çok tecrübeli çalışanlar birçok etkeni düşünerek fikir üretiler ve bu onların yaratıcılığına da ket vurabilir. Siz ise daha cesaretli fikirler üretebilirsiniz.