Kaymakam Emir Osman Bulgurlu, Manavgat'ın, Antalya'ya gelen turistleri ağırlamada lokomotif olduğunu söyledi. Antalya'ya gelen 11 milyon turistin 5 milyonunun Manavgat'ta konakladığını belirten Kaymakam Bulgurlu, Antalya'nın dünyada turist ağırlamada Paris, Londra ve Singapur'dan sonra dördüncü sırada olduğunu ifade etti.
Avrupa Dedektif Öyküleri isimli Comenius Okul Ortaklığı Projesi kapsamında, Antalya'nın Manavgat ilçesine gelen 5 ülkeden 14 öğretmen, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu'yu makamında ziyaret etti. Ziyarette, Manavgat Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç ve MATSO Denizcilik Anadolu Meslek Lisesi Müdürü Mahmut Bez de hazır bulundu. Kaymakam Bulgurlu; Almanya, Romanya, Bulgaristan, Danimarka ve İspanya'dan gelen 14 öğretmene, geçtiğimiz günlerde hayata geçirdikleri 'Manavgat'a Hoşgeldiniz Projesi' ile turizm şehrinin turizm potansiyeliyle ilgili İngilizce bilgilendirme yaptı.
Yıllık 5 milyon turistin tatil yaptığı Manavgat'ta, 180 bin yatak kapasitesi bulunduğunu ve her yıl 10 bin yatak eklendiğini belirten Bulgurlu, turizm şehrinin, Antalya'ya gelen 11 milyon turisti ağırlamada lokomotif görevi gördüğünü kaydetti. Turizm şehrinin coğrafi yapısı, iklimi, su sporları ve dağ bisikleti parkuru, tarihi ve kültürel zenginliği ve güneşli gün sayısıyla yılın 12 ayı turizm yapmaya elverişli olduğu bilgisini veren Bulgurlu, ilçeye yıllık 10 milyon yerli ve yabancı turistin günübirlik ziyarette bulunduğunu söyledi. Bulgurlu, şöyle devam etti:
"Antalya, turist ağırlamada Paris, Londra ve Singapur'dan sonra dördüncü sırada. Paris'i yıllık 14,8, Londra'yı 14,1 ve Singapur'u ise 11,6 milyon turist ziyaret ediyor. Antalya'ya gelen 11 milyon turistin 5 milyonunu Manavgat'ta ağırlıyoruz. 180 bin yatak kapasitesiyle ülkemizin en büyük turizm destinasyonuna sahibiz."
Bu tür ziyaretlerin, ülkeler arası dostluk ve kardeşliği pekiştireceğini anlatan Bulgurlu, bir ülkenin tanıtımında bilgi ve beyin göçünün çok önemli olduğunu söyledi. Proje kapsamında Bulgaristan, Romanya, Danimarka, Almanya, İspanya ve Türkiye'ye ziyaretlerin bilgi göçü ile birlikte ülkeler arası bilgilenmenin artacağını aktaran Bulgurlu, yerinde ziyaretlerle projenin aslına uygun dedektif hikayelerine ulaşılabileceğini kaydetti. Bulgurlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bilginin gücü, beyin ve bilgi göçüyle kendisini gösterir. Bu tür dostluk köprüsü kurmaya yönelik ziyaretlerle beyin ve bilgi göçüyle ülkeler kendi kültürlerini tanıtır. Doğru bilgiye ulaşmak çok önemli. Onun için Aristo, 56 yaşından sonra ilk dersini vermiştir."
Bulgurlu, öğretmenlere 'Bir Fincan Kahvenin Kırk Yıl Hatırı Vardır' diyerek, Türk kahvesi ikram etti. Kahve ikramı sonrası Bulgurlu, yabancı konuklara Türk bayrağı rozeti takarak, dostluk ve kardeşliğin sonsuza değin sürdürülmesi dileğinde bulundu.
Kaymakam Bulgurlu ile İngilizce konuşan Romanyalı İngilizce öğretmeni Mirica Cristina da Manavgat'ı çok sevdiğini ve Manavgat Şelalesi ve Side Antik Kent'e hayran kaldığını söyledi. 'Manavgat'a Hoşgeldiniz Projesi'nin, Romanya'da tanıtımını gönüllü yapacağını anlatan Cristina, Türk kahvesini içtikten sonra söylenen 'Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var' sözünü anlamlı bulduğunu söyledi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz