HABER

Bunları biliyor musunuz?

Everest’in en yüksek dağ olduğunu, şeker yemenin hiperaktiviteye sebebiyet verdiğini veya kahvenin çekirdeklerinden yapıldığını sanıyorsanız, bu bilgileri yeniden gözden geçirmenizde fayda var. İşte doğru kabul edilen 19 yanlış bilgi:

Bunları biliyor musunuz?

Everest'in en yüksek dağ olduğunu, şeker yemenin hiperaktiviteye sebebiyet verdiğini veya kahvenin çekirdeklerinden yapıldığını sanıyorsanız, bu bilgileri yeniden gözden geçirmenizde fayda var. İşte doğru kabul edilen 19 yanlış bilgi:

Everest Tepesi

Everest Tepesi`nin dünyadaki en yüksek dağ olduğu bilinir. Fakat Everest'in zirvesi deniz seviyesinden ölçüldüğünde en yüksek nokta olurken, Hawaii'de bulunan Mauna Kea tabanından zirvesine kadar ölçüldüğü zaman Everest'ten daha yüksektir.


ÇİN SEDDİ Çin Seddi'nin uzaydan görülebildiği iddia edilir. Fakat Apollo astronotları Çin Seddi'nin Ay'dan gözükmediğini teyit etmişlerdir.


KAHVE Çoğu insan kahvenin çekirdeklerinden yapıldığını zanneder. Ancak bu yanlıştır çünkü kahve, çekirdeklerinden değil çekirdek adı verilen tohumlarından yapılır.


ISI KAYBI İnsanın vücut ısısını en hızlı kafasının üşümesiyle kaybettiği sıklıkla ifade edilir. Fakat bu da bir efsanedir. Uzmanlar insanların pantolonsuz dışarı çıkmalarıyla başlıksız dışarı çıkmaları arasında bir fark olmadığını, vücut sıcaklıklarının aynı derecede düştüğünü söylemiştir.


DÜNYA'NIN GÜNEŞ ETRAFINDA DÖNMESİ Hepimize Dünya'nın Güneş'in etrafında döndüğü öğretilmiştir. Aslında teknik olarak meydana gelen şudur; Dünya, Güneş ve diğer bütün gezegenler Güneş Sistemi'nin kütle merkezi etrafında bir yörüngede dönmektedir.


ŞEKERİN ÇOCUKLAR ÜZERİNDEKİ ETKİSİ Ebeveynler çocuklarına şeker yedirmenin onlarda hiperaktiviteye neden olduğunu ileri sürer. Fakat durum böyle değildir. Yapılan araştırmalar sonucu şekerin hiperaktiviteye neden olmadığı ortaya koyulmuştur.


FAL KURABİYELERİ Fal kurabiyelerinin bir Çin geleneği olduğuna inanılır. Bu kurabiyeler aslında ilk olarak Amerikalılar tarafından oluşturulmuştur.


KAFEİN Kafeinin su kaybına yol açtığı görüşü yaygındır. Kafeinli içecekler idrar söktürücü etkiye sahip olabilirken, bu içeceklerin dehidrasyon riskini arttırmadığı gözlemlenmiştir.


DİLİN FARKLI BÖLÜMLERİNİN FARKLI TATLARI ALGILAMASI Dilimizin farklı bölümleri, farklı tatları algılar değil mi? Yanlış. Bilimsel olarak yapılan araştırmalar sonucu bütün tatların dilin bütün bölümlerinde algılandığı kanıtlanmıştır. Yalnızca dilin bazı bölgeleri bazı tatlara daha hassastır.


PENGUENLER Penguenlerin hayatını tek eşle sona erdirdiği bilinir. Bu sevimli hayvanlar çoğunlukla tek eşli olmalarına rağmen İmparator Penguen gibi türleri bütün bir mevsim tek bir penguenle çiftleşirler ancak başka bir penguenle çiftleşmeleri de olasıdır. Acil üreme ihtiyacı, diğer sene aynı eşlerini beklemelerinden kaçınmalarına sebep olmaktadır.


SUŞİ Pek çok insan suşinin "çiğ balık” anlamına geldiğini düşünür. Aslında suşi "acı tat veren” anlamına gelmektedir.


C VİTAMİNİ Çoğu insan C Vitamini'nin soğuk algınlığı için etkili bir tedavi olduğunu söyler. Ancak uzmanlar C Vitamini'nin böyle bir etkiye sahip olduğuna dair elde bir kanıt bulunmadığını açıklamışlardır.


AY'IN KARANLIK YÜZÜ

Ay'ın karanlık bir yüzü var mıdır? Görünüşe göre hayır. Ay, sürekli olarak kendi ekseni etrafında dönmesi nedeniyle üzerinde zifiri karanlıkta kalan bir bölgesi yoktur.


5 DEĞİL 9 DUYU İnsanların 5 duyusu olduğu herkes tarafından bilinen bir doğrudur. Fakat yapılan araştırmalar insanların en az 9 duyusu olduğunu ortaya çıkarmıştır. Hatta çoğu araştırmacı bu sayının yaklaşık 21 olduğunu düşünmektedir.


LONDRA'DAKİ FARELER Londra'da her daim bir fareden yalnızca 2 metre uzaklıkta olduğunuz söylenir. Fakat bu kabaca bir tahmindir çünkü söz konusu kemirgenler aynı oranda yayılmamıştır.


BUKALEMUNLAR Bukalemunların çevreleriyle uyum sağlamak için renk değiştirdiği düşünülür. Ancak bu da yanlış bir bilgidir. Bukalemunlar, ruh halleri, sıcaklık ve ışığa maruz kalmalarına göre renklerini değiştirirler.


KÖPEKLERİN YAŞI İnsanların 1 yılının köpeklerin 7 yılına eş değer olduğu düşünülür. Aslında bu durum köpeğin boyutu ve cinsine bağlıdır.


YER FISTIĞI Yer fıstığının, adından kaynaklı olarak bir tür kuru yemiş olduğu düşünülür. Aslında yer fıstıkları fasulye ve nohutla birlikte Baklagiller ailesinin bir mensubudur.


BOYNUZLU VİKİNG MİĞFERLERİ Vikingler genellikle boynuzlu miğferler giyen kişiler olarak gösterilir. Ancak ortada Vikinglerin boynuzlu miğfer giydiklerini kanıtlayan tarihi hiçbir kanıt yoktur.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler