YEMEK

Bunları bilseniz çay yerine oğul otu içerdiniz

Oğul otu 20. yüzyılın baş düşmanı stresin en iyi yan tesiri olmayan ilacı olarak bilinir. Bunun yanısıra kalp, karaciğer ve mide hastalıkları için de oldukça fazla faydası bulunan oğul otu melissa, kovanotu, temreotu, limonotu, turunçotu gibi isimlerle de bilinir.

Bunları bilseniz çay yerine oğul otu içerdiniz

Yemek, salata ve konservelere baharat olarak ta kullanılan bitki, arıları hastalıklardan korumak ve oğul çıkarmaları için ilk çağlardan beri kovanın arkasına konduğu için oğul otu diye anılır.

Kullanım Şekli ve dozu

1 tatlı kaşığı kıyılmış oğul otu, 1 bardak kaynar suya konularak 10 dakika bekletilir. Günde 3 defa birer bardak aç karnına içilir. Bazı uzmanlar çay yerine oğul otu içmenin sağlık açısından daha faydalı olduğunu belirtiyorlar.

Oğul otunun sağlığımıza faydaları;

Kalp rahatsızlıkları: Oğul otu ibni Sina’dan günümüze kadar başarıyla kalp ilacı olarak kullanılmıştır. Karabaş otu ile beraber de kullanılır.

Baş ağrısı: “Vegatative dystonie” adı verilen teknoloji yadigarı baş ağrılarında sade ve söğüt yaprağıyla beraber kullanılır.

Nefes darlığı, astım: Oğul otu sinirli otla beraber kaynatılıp içilirse, astım ve nefes darlığına faydalıdır.

Mide rahatsızlıkları: Oğul otu, nane ve kekik ile kaynatılıp içilirse faydası olur.

Sinir teskin edici: İçindeki Citral, Citronal ve Ganriol sinir sistemini sakinleştirir ve teskin eder. Sade kaynatılıp ya da ıhlamurla beraber ya da karabaş otuyla beraber kaynatılıp da içilebilir.

Uykusuzluk: Oğul otu kaynatılıp yatmadan evvel 1 su bardağı içilir.

Kan temizleyici: Rezene ile beraber kaynatılıp içilmeye devam edilirse kanı temizler. Bağırsak parazitlerini düşürür.

İştahsızlık: Oğul otu kaynatılıp içilirse iştahsızlığa iyi gelir.

Bulantı ve kusma önleyici: Nane ile kaynatılıp içilirse kusma ve bulantı rahatsızlığında faydalıdır.

En Çok Aranan Haberler