YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bupiliç’in 2013 Ihracat Hedefi 45 Milyon Dolar

Bupiliç Genel Müdürü Mehmet Sabit Yılmaz, 2013 ihracat hedeflerinin 45 milyon dolar olduğunu söyledi. En...

Bupiliç’in 2013 Ihracat Hedefi 45 Milyon Dolar

Bupiliç Genel Müdürü Mehmet Sabit Yılmaz, 2013 ihracat hedeflerinin 45 milyon dolar olduğunu söyledi. En hijyenik, sağlıklı ve kaliteli üretimin beyaz ette olduğunu savunan Yılmaz, “Beyaz et sektörü, mesnetsiz eleştirileri hak etmiyor.” dedi. Bursa'daki İnsan Kaynakları ve Yöneticileri Derneği (İKAYDER) Başkanı Bülent Öz, Yönetim Kurulu üyeleri Bengül Şen ve Mesut Şen, merkezi Balıkesir’de bulunan Kula Yağ ve Karahallılar gruplarının iştirakleri arasındaki, Bandırma ilçesinde kurulu Bupiliç Entegre Gıda A.Ş.’ye teknik bir gezi düzenledi.

Misafir heyete bilgi veren Genel Müdür Yılmaz, günlük 100 bin adet piliç kesip yaklaşık 170 ton et ürettiklerin söyledi. Yılmaz, şu bilgileri verdi: “Bupiliç ürünleri, ağırlıklı olarak Marmara Bölgesi’nde satışa sunulmaktadır. Yıllık üretimimiz 50 bin tondur. Ayrıca her hafta için 20 TIR’lık ihracatımız var. İran, Irak, Libya, Gürcistan, Ortadoğu ve Balkan ülkelerine gönderiyoruz. Geçen yıl 35 milyon dolarlık ihracat yapan Bupiliç, 2013 yılı için 45 milyon dolar hedefliyor. Üretimimizin yüzde 40-50’si ihracata gidiyor.”

Hayvansal üretim tesislerinin ülke için çok önemli olduğun belirten Mehmet Sabit Yılmaz, şöyle devam etti: “Kırmızı et üretimimiz yetersiz. Balık eti ise her bölgeye yetişemiyor. Beyaz ette ülke olarak kendimize yeter konumda olmanın yanında, önemli bir ihracat potansiyelimiz de var. Beyaz et üretiminde dünyada ilk sekiz içindeyiz. İhracatta da son dört beş yılda önemli bir patlama yaşıyoruz. Proteinle beslenen toplumlar daha çok gelişiyor. Bir de toplumların kendi kendine yeter olmasının önemi çok büyük. İnsan için gerekli hayvansal proteini, en hesaplı ve sağlıklı üreten ise beyaz et sektörüdür.”

'BİLGİSİZCE KONUŞMALAR SEKTÖRE DARBE VURUYOR'

Sektör hakkında bilgisiz kişilerin yaptığı açıklamaların halkı yanlış yönlendirdiğini söyleyen Genel Müdür Yılmaz, şunları kaydetti: “Yanlış ve haksız açıklamalar, sektöre zarar verip millî sermayenin batmasına neden oluyor. Şu anda Türkiye’de üretim yapan 15–16 firma kaldı. Bu tesisler kolay kurulmuyor. Öncelikle beyaz et sektörü, hızlı büyüme gösteren ve protein açısından zengin olan Broiler ırkı civcivleri kullanmaktadır. Bunun dışında tamamen bilimin ışığında ve sağlıklı yöntemlerle yetiştiriyoruz. Daha az yemle çabuk gelişimi ve büyümeyi sağlıyoruz. Şunu iddia edebilirim ki piliçleri, hiç kimsenin evinde dahi olmayan konforlu ve sağlıklı olarak bir ortamda ve sürekli gözetim altında yetiştiriyoruz.”

'EN HİJYENİK VE KALİTELİ ÜRETİM BEYAZ ETTE'

En hijyenik, sağlıklı ve kaliteli üretimin beyaz ette olduğunu savunan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz insanı hayvansal proteinle besleyebilmek için bilimden ve teknolojiden faydalanıyoruz. Yoksa 7 milyar nüfusu başka türlü besleme şansınız yok. Et yiyenlerle ot yiyenlerin doğadaki güçlerine bakalım, et yiyenler her daim üstte. İnsanoğlu için de bu geçerli. Daha çok hayvansal protein tüketen toplumlar daha uygar, daha zengin, daha sağlıklı. Lakin sektör hakkında zerre kadar bilgisi olmayan kişiler atıp tutuyor. Hayvansal protein üretimini bilinçsizce baltalıyorlar. Dünya bu üretimi nasıl realize ediyorsa biz daha da iyisini yapıyoruz. Brezilya kalkıp dibimizdeki Irak’a beyaz et satıyor, bu çok düşündürücü.” Son yıllarda Türkiye’de kişi başına yıllık beyaz et tüketimin 4–5 kg.'dan 20 kg.'lara çıktığını da kaydeden Yılmaz, gelişmiş ülkelerde bunun 40 kg. olduğunu sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler