ANKARA (İHA) - Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, Türk ekonomisinde IMF'nin dayatmacı politikalarının uygulandığını belirterek, "Bu ülkede demokratik düzen değil, bürokratik oligarşi vardır" dedi.
Türk-İş'in kuruluşunun 50 yıldönümü nedeniyle Ankara Dedeman Oteli'nde düzenlenen programda konuşan SP Genel Başkanı Kutan, Türkiye'de uygulanan ekonomik politikaların yanlış olduğunu belirterek, "Son dönemde Türkiye; yüzde 9 nisbetinde küçülmüş, milli geliri düşmüş, kişi başına düşen milli geliri azalmış ve ülkede gelir adaletsizliği oluşmuştur. Türkiye, gerek yeraltı gerekse yerüstü kaynaklar bakımından oldukça zengin bir ülkedir. Ayrıca genç bir nüfusa ve çalışkan bir müteşebbisleri olan bir ülkedir. Türkiye, peki neden böyle sıkıntı içinde yaşamaktadır? Çünkü uygulanan ekonomik politikalar yanlıştır" dedi. Kutan konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Türkiye'de IMF'nin dayatmacı politikaları uygulanmaktadır. Bu ülkede demokratik düzen değil, bürokratik olugarşi vardır. Uygulanan ekonomik politikalara Derviş politikası diyorlar. Bu politikalara rağmen ülke ekonosi hala düzelmemiştir. Buna rağmen bazı siyasi partiler, Devlet Bakanı Kemal Derviş'in uyguladığı politikalara sahip çıkıp, bize gel, bize gel diyorlar. 'Türk ekonomisinin düzelmesi için eldeki parayı Türk işçisine, Türk memuruna vermeyeceksin' diyenler peki ne yapıyor? 11 Eylül saldırılarının ardından Amerikan ekonomisine 100 milyar dolar enjekte edildi. Faizler ve vergiler düşürüldü. Yani Türkiye'de uygulananın tam tersi uygulandı".
54. Erbakan Hükümeti döneminde yapılanları da hatırlatan Kutan, söz konusu dönemde ihtilafla sonunçlanan tek iş sözleşmesinin bulunmadığına işaret etti. Kutan, 54. Hükümet döneminde herkese haklarının verildiğini ifade ederek, "O dönemde bize ülke ekonomisinin felç olacağını söyleyenler, yanıldıklarını anladılar. Biz IMF politikalarına karşıyız demiyoruz. IMF ile Türkiye'nin milli menfaatleri doğrultusunda işbirliği yapılabilir. Ama IMF bize, falanca yere, filancayı atayın diyemez şeklinde konuştu.
Türkiye'nin bir erken seçime ihtiyacının olduğunu da sözlerine ekleyen Kutan, mevcut Seçim Yasası'yla bir seçime gidilmesi durumunda, seçimden kısa bir süre sonra yeni seçim arayışı içine girileceğini savundu.