HABER

Bursa bayram namazı saati kaçta? İşte diyanete göre il il bayram namazı saatleri

Bayram namazı saat kaçta kılınacak Bursalılar tarafından merak ediliyor. Bugün Kurban Bayramı arifesinde yarın başlayacak bayramın sevinci yaşayan Bursa halkı, yarın sabah eda edilecek olan bayram namazı vaktini araştırıyorlar. Peki Bursa'da bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır? Banka kredisi ile kurban kesmek caiz midir? İşte diyanete göre Bursa ve diğer illerimizin bayram namazı saatleri...

Bursa bayram namazı saati kaçta? İşte diyanete göre il il bayram namazı saatleri

Bursa'da bayram namazı saat kaçta kılınacak? Senede iki kez kılınan bayram namazını kaçırmak istemeyen Bursalılar, Kurban Bayramı namazı saatini öğrenmek istiyorlar. Yarın sabah kılınacak bayram namazı ile dört günlük Kurban Bayramı başlamış olacak. Peki Bursa'da bayram namazı saat kaçta? Bayram namazı nasıl kılınır? Banka kredisi ile kurban kesmek caiz midir? İşte diyanete göre Bursa ve diğer illerimizin bayram namazı saatleri...

BURSA'DA BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından açıklanan 2017 Kurban Bayramı namazı saatleri Bursa ve ilçelerinde şöyle;

Bursa
Merkez: 07.11
Büyük Orhan: 07.12
Gemlik: 07.11
Harmancık: 07.11
İnegöl: 07.09
İznik: 07.08
Karacabey: 07.14
Keles: 07.11
Kestel: 07.11
Mudanya: 07.12
Mustafakemalpaşa: 07.14
Orhaneli: 07.12
Orhangazi: 07.10
Yenişehir: 07.09

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram Namazı nın Kılınışı Birinci Rek'at:

1) Cemaat düzgün sıralar halinde imamın arkasında yer alır ve "Niyet ettim Allah rızası için Ramazan yada Kurban Bayramı namazını kılmaya, uydum imama" diye niyet eder.

2) imam "Allahu Ekber" deyip ellerini yukarıya kaldırınca. Cemaat de "Allahu Ekber" diyerek ellerini yukarıya kaldırıp göbeği altına bağlar.

3) Hem imam, hem de cemaat gizlice "Sübhaneke"yi okur. Bundan sonra üç kere tekbir alınır. Tekbirlerin alınışı şöyledir:

Birinci Tekbir: imam yüksek sesle, cemaat da onun peşinden gizlice "Allahu Ekber" diyerek (iftitah tekbirinde oldugu gibi) ellerini yukarıya kaldırıp sonra aşağıya salıverirler. Burada kısa bir süre durulur.

ikinci Tekbir: ikinci defa "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılıp yine aşağıya salıverilir ve burada da birincide oldugu kadar durulur.

Üçüncü Tekbir: Sonra yine "Allahu Ekber" denilerek eller yukarıya kaldırılır ve aşağıya salıverilmeden bağlanır.

4) Bundan sonra imam, gizlice "Euzü Besmele", açıktan Fatiha ve bir sure okur .(Cemaat bir şey okumaz, imamı dinler)

5) Rüku ve secdeler yapılarak ayağa (ikinci rek'ata) kalkılır ve eller bağlanır.

Bayram Namazının Kılınışı İkinci Rek'at:

6) imam gizlice Besmele, açıktan da Fatiha ve bir sure okur. Sure bitince imam yüksek sesle, cemaat da içinden

(birinci rek'atta oldugu gibi) üç kere daha tekbir alır, üçüncü tekbirden sonra eller bağlanmadan, dördüncü tekbir ile rükua varılır,.sonra da secdeler yapılarak oturulur.

7) Oturuşta. İmam ve cemaat, Ettehiyyatü. Allahumme salli, Allahumme barik ve Rabbena atina... duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namazı bitirirler. Namazdan sonra hutbe okunur. Kurban bayramı namazının kılınışı da bunun gibidir. Sadece niyeti değişiktir.

BANKA KREDİSİ İLE KURBAN KESİLEBİLİR Mİ?

Kurban kesmek, âkil (akıl sağlığı yerinde), bâliğ (ergen), dinen zengin sayılacak kadar mal varlığına sahip ve mukim olan bir müslümanın yerine getireceği malî bir ibadettir (Merğînânî, el-Hidâye, VII, 146). İster vacip isterse nafile olarak kurban kesecek kimse, kurbanını peşin satın alabileceği gibi, borçlanarak da satın alabilir. Bu, kurbanın sıhhatine engel teşkil etmez. Ancak faizli borç alması durumunda faiz verme yasağını işlediği için günaha girmiş olur. (Bkz. Bakara, 2/275-279; Müslim, Müsâkât, 105, 106; Ebû Dâvûd, Büyû’, 4). Kendi imkânlarıyla kurban kesemeyecek olanların böyle yöntemlere başvurmaları dinen uygun değildir.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler