YURTHABER

Bursa
Şehirler
Şehir Seçiniz
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Aksaray
Amasya
Ankara
Antalya
Ardahan
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bartın
Batman
Bayburt
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Düzce
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Iğdır
Isparta
İstanbul
İzmir
Kahramanmaraş
Karabük
Karaman
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kilis
Kırıkkale
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Mardin
Mersin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Osmaniye
Rize
Sakarya
Samsun
Şanlıurfa
Siirt
Sinop
Şırnak
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Uşak
Van
Yalova
Yozgat
Zonguldak
Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa Cezaevi Müdürü rüşvet operasyonundan tutuklandı

Rüşvet operasyonunda gözaltına alınan Bursa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Abdülkadir...

Rüşvet operasyonunda gözaltına alınan Bursa E Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Abdülkadir Öztüfekçi, 2 gardiyan ve 2 mahkum yakını, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı. Sanıklar cezaevine gönderildi. Aynı operasyonda gözaltına alınan 2 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Cezaevi müdürü, Bursa H Tipi Cezaevi'ne konuldu.
Vatandaşlardan gelen ihbar üzerine polis, operasyon için harekete geçti. 3 aylık hazırlığın ardından Cumhuriyet Savcısı nezaretinde düzenlenen operasyonda "Rüşvet almak, vermek ve aracılık etmek, görevi kötüye kullanmak ve cezaevine yasak elektronik haberleşme aracı sokmak suçlarından Bursa E Tipi Cezaevi Müdürü Abdülkadir Ö. ile gardiyanlar Ali Ö., Mustafa İ., Yasin A. ve Kemal Ö., mahkum yakınları M. Ali M. ve M. M. önceki gün gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorgulamalarının ardından bugün öğle saatlerinde adliyeye sevk edilen zanlılardan Yasin E. savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Diğer 6 zanlı tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme, Mustafa İ.'yi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakırken Bursa E Tipi Cezaevi Müdürü Öztüfekçi ile diğer 4 zanlıyı tutukladı. Cezaevi Müdürü Öztüfekçi, nöbetçi mahkemeye verdiği ifadesinde teknik takibe takılan 'emaneti aldım' sözüne de açıklık getirdi. Kayıtlarda 'emanet' diye geçilen malzemenin 'şalgam' olduğunu ileri süren Öztüfekçi, suçlamaları reddetti.
Cezaevi müdürünün, görüş günü dışında mahkum ve mahkum yakınlarına görüş imkanı sağladığı, lojistik firması sahibi bir mahkumun dışarıya bilgi ulaştırmasına yardımcı olduğu öne sürülmüştü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler