YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa ile Bitlis işbirliğini artıracak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bitlis Eren Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi arasında imzalanan protokol...

Bursa ile Bitlis işbirliğini artıracak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bitlis Eren Üniversitesi ve Sabancı Üniversitesi arasında imzalanan protokol töreninde Bursa’yı anlattı. Bitlis’i bir eğitim kenti yapmak amacıyla faaliyetlerini sürdüren Bitlis Eğitim ve Tanıtma Vakfı (BETAV) tarafından Simge Gurup Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen toplantıya, Başkan Altepe’nin yanı sıra AK Parti Bitlis milletvekilleri Vahit Kiler ve Vedat Demiröz, Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, Bursa Vali Yardımcısı Vedat Müftüoğlu, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Mahmut Doğru, Sabancı Üniversitesi Bilişim Teknikleri Merkezi Başkanı Dr Sait Ölmez, BETAV Genel Başkanı Ahmet Eren, Bursa Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Erdoğan Bilenser, Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Necmettin Bitlis ile Bursalı işadamları da katıldı.

Sabancı Üniversitesi’nin bilişim teknolojilerini Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya yaymak adına yaptığı çalışma kapsamında pilot okul seçilen Bitlis Eren Üniversitesi ile Sabancı Üniversitesi arasında imzalanan protokol, örnek bir uygulamaya adını yazdırdı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği’nin de başkanı olduğunu belirterek, Bitlis’e çalışmalarında destek olacaklarına işaret etti. Bursa ile Bitlis arasında 2010 yılında kardeşlik protokolünün imzalandığını hatırlatan Başkan Altepe, "Bitlis, bizim kardeş ilimiz. Orada yapılacak çok şey var. Bursa evliyalar şehri. Bitlis de Bursa gibi Anadolu’nun manevi kentlerinden biri. Bitlis ile kardeş olmaktan mutluyuz. Birlikte güzel projelere imza atacağız." diye konuştu.

Bursa’nın Türkiye’nin önemli illerinden olduğunu belirten Başkan Altepe, Osmanlı’nın ilk başkenti olan Bursa’nın tarihiyle ilgili bilgiler verdi. Merkezinin yaklaşık 3 bin yıllık tarihi birikime sahip olduğunu ifade eden Başkan Altepe, medeniyetin ilk izlerinin Bursa’da geliştiğini kaydederek, "Bursa, özellikleri olan ticaret, tarım, turizm ve kaplıca şehri. Kış sporlarının merkezi Uludağ, Bursa’da. Bursa aynı zamanda bir sanayi şehri. Üretimin yoğun olduğu bir kent olan Bursa, 1970’lerde başlayan sanayi gelişimiyle özellikle son yıllarda hızlıca gelişti. Bursa her yıl ortalama bir Çanakkale kadar büyüyor." dedi.

"KENDİ MARKALARIMIZI ÜRETİYORUZ"

Recep Altepe, hızla büyüyen şehirlerin sorunlarının da aynı hızla büyüdüğüne değinerek, şöyle konuştu: "Bursa’nın yalnızca sanayiyle, yani tek yönlü gelişmesinin de sıkıntıları var. Avrupa firmaları yüzde 50 oranında malzemesini buradan alıyor. Ama tamamen sanayiye bağlı gelişme yaşanıyor. Şu anda Avrupa’da kriz olsa en çok Bursa etkilenir. Bu nedenle Bursa’nın yalnızca bir sanayi şehri olarak kalmasını istemiyoruz. Bursa’nın çok büyük değerleri var ve bu yönlerinin de öne çıkmasından yanayız. Şehri bir yandan geliştirip, sağlıklı hale getirmeye, diğer taraftan da turizm gibi diğer değerlerinin öne çıkarılması hedefiyle çalışıyoruz. Bursa’da marka yatırımlar yapılsın istedik. Bursa’da kendi markalarımızı üretiyoruz."

Altepe, Bursa’da şehrin merkezinin yıkarak yapıldığını belirterek, 2 yılda 500’ün üzerinde binanın yıkıldığını, yeni meydanlar, kendi enerjisini üreten yeni belediye binası, şampiyon kente yakışır bir stadyum ve merkez ilçelerde de yatırımlar yapıldığını söyledi. Hizmet sektörünün daha az yatırımla daha çok istihdam sağladığına da dikkati çeken ve kentte turizmi canlandırmaya çabalayan Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım faaliyetleri, yerli vagon üretimleri ve tarihi eserlerin günyüzüne çıkarıldığı projelerinden, bilim ve spor yatırımlarına kadar Bursa’da gerçekleştirilen tüm çalışmalarını katılımcılara anlattı. 10 yılda Bursa’da 150 civarında spor tesisinin yapılmış olacağını kaydeden Başkan Altepe, Uludağ’da yapılması planlanan çalışmaların da kente değer katacağını belirtti.

BİTLİS DESTEK ÇAĞRISI YAPTI

Bitlis Belediye Başkanı Fehmi Alaydın da göreve geldiği dönemden bugüne kadar geçen 3 yılda yaptıklarını anlattı. Bitlis’te önemli sıkıntıların var olduğunu belirten Alaydın, “Batmış bir şirketi kurtarmak çok kolay değil. Bizdeki genel kanaat belediye başkanları veya hükümet Ankara’dan kaynakları getirsin ve hizmet versin şeklinde. Ama durum böyle değil. Bizler 3 yılda Bitlis’i batıdaki hizmet noktasına taşımaya çalıştık. Bitlis, tarihi bir dönem içinde, orada tarihi işler yapıyoruz.” dedi. Bitlis’in ‘yaşayan müze’ değerinde bir kent olduğunu belirten Alaydın, ancak ekonomik sıkıntılardan dolayı kentin değerlerinin geri planda kaldığını bildirdi. Bitlis’te yapmayı istediği projeleri de paylaşan Alaydın, “Kentin tarihi silüetini ortaya çıkararak Bitlis’in turizme açılmasını hedefliyoruz. Bitlis’te yapacağımız çalışmalarda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin deneyimlerinden de yararlanmak istiyoruz Bursa’da güzel işler yapılıyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi’nden bir ekibi kentimizde görürsek mutlu oluruz.” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler