Namık GÖZ/BURSA, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Açılışta konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Burkay, dünya genelinde değişim ve dönüşüm yaşandığını belirterek, ülke ve şehirlerin yarış içinde olduğunu, yerinde sayanların bu süreçte kaybedeceklerini söyledi. Türkiye’nin inovasyon endeksinde son 2 yılda 20 basamak yükselerek, 143 ülke arasında 54’üncü sıraya çıktığını dile getiren Burkay, şöyle konuştu:
"Dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer almak istiyorsak, sektörlerimizin rekabet gücünü artırmak ve ekonomik kalkınmayı sürdürülebilir hale getirmeliyiz. Ülke olarak yenilikçi olmaya bugün her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var. Ürünlerimizi, firmalarımızı, sektörlerimizi, kentimizi ve ülkemizi bir üst lige çıkarmak istiyorsak Ar-Ge’ye, inovasyona ve tasarıma daha fazla ağırlık vermeliyiz."
Türkiye’nin kilogram başı ortalama ihracat hedefinin 4 dolar olduğunu hatırlatan Burkay, "Bursa'da bu rakamı bugünden yakaladık. Bursa’da bu rakamı 8 dolara çıkarmak için üretimimizde ve ihracatımızda katma değerli ürünlerin payını artırmaktan başka yolumuz yok. İşte Bursa’da inovasyon ve tasarım buluşmalarımızı da bu kapsamda gerçekleştiriyoruz. Üretimin, ticaretin ve ihracatın başkenti Bursa’ya Ar-Ge, inovasyon ve tasarım desteği ile yaratıcılık ve cazibe merkezi kimliği kazandırmayı amaçlıyoruz. Tüm projelerimizde olduğu gibi inovasyon ve tasarım buluşmalarımızı da kentin ortak aklını harekete geçirecek gerçekleştiriyoruz" dedi.
Bu platformda bütünlük ve kimlik kazandırma amacı ile logo çalışması yaptıklarını açıklayan Burkay, Bursa’nın inovasyon ve tasarım dünyasına imzasını atacağı ana fikrinden yola çıkarak Bursa’nın parmak izi şeklinde bunun tasarlandığını kaydetti. Burkay, logoda yapılan her etkinliğin burada yer aldığını dile getirdi.
5 YILDA 200 BİN ZİYARETÇİ
Türkiye’nin ilk ev stil fuarını inovasyon ve tasarım buluşmalarını gerçekleştireceklerini söyleyen Burkay, ev modasındaki yeni trendlerin 28-31 Mayıs tarihleri arasında Bursa’da yapılacak etkinlikler ile belirleneceğini kaydetti. Burkay, fuarda en yeni ürünlerin yanı sıra ev dekorasyonu, mobilya ve aydınlatma gibi alanlarda uzman isimlerle yeni trendlerin de konuşulacağını vurguladı. Düzenlenecek etkinliklerde Bursa’da inovasyon, Ar-Ge ve tasarımı konuşulacağını belirten Burkay, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Milano Design Week’i "BÖLÜM VAR, ÖĞRENCİ YOK"
Vali Karaloğlu ise, ihracat hedeflerinin gerçekleşmesinde Ar-Ge, inovasyon, estetik ve markanın önemine işaret etti. Bunun için üniversite işbirliğinin önemini vurgulayan Karaloğlu, Uludağ Üniversitesi bünyesinde Güzel Sanatlar Fakültesi’ndeki moda tasarım, endüstriyel tasarım, grafik tasarım, seramik cam bölümlerinin 4 yıldır bulunduğunu ancak öğretim görevlisi olmadığını açıkladı. Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ulcay ise YÖK’ün bu bölümlere kuruluş izni verdiğini ancak öğretim görevlisinin olmamasından yakındı. Ulcay, 2016 Eylül ayında bu bölümlere öğrenci almayı hedeflediklerini ifade ederek, başka üniversitelerden transfer yaparak, eksikliklerini gidermeyi istediklerini kaydetti.
Bursa İnovasyon ve Tasarım Buluşmaları’nda, Tasarım yarışmalarından, otomotiv ve tekstil sektörlerinde gerçekleştirilen Ar-Ge proje pazarlarına, animasyon festivalinden tasarım zirvesine, ünlü modacıların sergilerinden Ev&Stil Fuarı’na kadar birçok etkinlik gerçekleştirilecek. Fuara ilişkin tüm detaylara www.inovasyonvetasarimbulusmalari.com uzantılı internet sitesi üzerinden de ulaşılabiliyor.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz