Bursa Emniyet Müdürlüğü, ‘155 Polis İmdat Hattı’nı arayarak herhangi bir olayı ihbar eden vatandaşların tanık veya sanık olarak emniyete çağrılmadığını bildirdi.
Bursa Emniyet Müdürlüğü ‘155 Polis imdat Hattı’ ile bilinmesi gerekenleri kamuoyu ile paylaştı. 155’i arayan ihbarcılardan isim ve telefon istenmediğinin altının çizildiği açıklamada, “İhbarcı kendisine dönülmesini isterse isim ve telefon numarası alınır. 155 ihbarlarında ihbarcının kimliği ve telefon numarası kimseye verilmez. İhbarcı, yaptığı ihbardan dolayı maddi ve manevi hiçbir kayba uğramaz. İhbarcı verdiği ihbarla ilgili adresi tam olarak vermelidir (mektup adresi şeklinde). İhbarcı tanık veya sanık olarak çağrılmaz. 155 polis imdat hattı asılsız ihbarlarla meşgul edilmez. 155 polis imdat hattının diğer kurumların amiri olmadığı bilinmelidir. Elektrik kesintilerinde elektrik arızaya ulaşılamadığında 155’in aranarak konuyla ilgili yardım talep edilebilir. 155 polis imdat aranmadan önce konuyla ilgili kurum aranmalı, polisi ilgilendiren bir konu varsa, 155 aranmalıdır. Hastası olan bir kişi önce 112 acil servis hattını aramalı” denildi.
155’i arayan herkese aynı hizmet verildiğinin vurgulandığı açıklamada, ihbar için başkalarının vasıta yapılmasına gerek olmadığı dile getirildi. 155 haber merkezi görevlisinin de insan olduğunun unutulmaması gerektiğinin kaydedildiği açıklamada, ihbarcıların telefonda saygı ve sevgi ölçüleri içerisinde hitap etmeleri gerektiği belirtildi. Açıklamada, her vatandaşın bilmesi gereken acil yadım numaraları da şöyle sıralandı: “110 itfaiye, 185 su arıza (buski), 112 ambulans, 186 elektrik arıza, 153 belediye zabıta, 187 doğalgaz arıza, 177 orman yangın.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz