YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa’da ‘aşere, Takrib Ve Tayyibe İcazet Merasimi’ Düzenlendi

Bursa’da “Aşere, Takrib ve Tayyibe İcazet Merasimi” düzenlendi.Emekli İl Müftüsü Hafız Sadık Uysal’ın 2008 yılında...

Bursa’da ‘aşere, Takrib Ve Tayyibe İcazet Merasimi’ Düzenlendi

Bursa’da “Aşere, Takrib ve Tayyibe İcazet Merasimi” düzenlendi.

Emekli İl Müftüsü Hafız Sadık Uysal’ın 2008 yılında başlatıp mezun ettiği kursiyerler için “Aşere, Takrib ve Tayyibe İcazet Merasimi” düzenlendi. Ulucamii’de gerçekleştirilen merasime Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de katıldı. Törende, Emekli İl Müftüsü Hafız Sadık Uysal’dan 3 yıl boyunca ders alan 7 imam ve müezzin, Kur’an okudu. Reis-ül Kurra okumak için Hacı Hafız Ahmet Ahmet Arslanlar’dan icazet aldılar. 10 farklı şekilde okudular. İl Müftüsü Mahmut Gündüz’ün de hazır bulunduğu törene, Bursa’lı vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Saat 10.00’da başlayan icazet merasimi öğle namazı vaktine kadar sürdü.

Reis-ül Kurra Hacı Hafız Ahmet Arslanlar’ın iştirakiyle yapılan merasim kapsamında, Tuzpazarı Camii İmam-Hatibi Hasan Akdağoğlu, Demirtaş Merkez Camii İmam-Hatibi Mustafa Eren, Genç Osman Çarşı Mescidi Müezzin Kayyımı Ahmet Burcan, Tuzpazarı Camii Müezzin Kayyımı Zafer Çiftçi, Hamzabey Camii Müezzin Kayyımı Ahmet Yolcu, Tabakhaneler Camii İmam-Hatibi Mehmet Akif Öney, Orhan Camii İmam-Hatibi Ali Keleş icazet aldı.

Kuran kurslarında Kuran-ı Kerim-i ezberlediklerini belirten Emekli İl Müftüsü Uysal, “Kurra hafızlık Kuran-ı Kerim'in 10 veya 7 şeklinde okunmasına denir. Kıraat şeklidir. Kuran kurslarımızda Kuran-ı Kerim'i ezberlerler. Peygamber efendimizden bize intikal eden birçok imam var. İmamların okuyuş şekillerine aşere diyoruz. Ravilerin okuyuş şekillerini alınca takrip oluyor. Kuran-ı Kerim'i bir çok şekilde okumak manasındadır. Vatandaşlar bunları bilmiyor. Bursa'da bu işi başlattık. Bundan sonrada devam edeceğiz. Bu mertebeye 7 hafızımız hicazet etti. Bu hafızların hepsi Bursa'dan. Bursa'da oluşunun özelliği var. Yıldırım Bayezid zamanında ilmin kurucusu İmam-ı Cezeri'dir. Mısır'dan davet ediliyor. Bursa'da ilmi okutuyor. Osmanlı döneminde Türkiye'ye ilim Bursa'dan yayılıyor. Dünya ve Türkiye'de Aşere, Takrib ve Tayyibe'nin kaynak eserini teşrik eden Enneşrül Kebir, Tayyibetün Neş gibi eserler Bursa'da yazıldı. Bu ilimi okutan yok. İlim kaybolmuştu. Emekli olduktan sonra bu işe gayret ettik. 7 tane hafızı hicazet ediyoruz. Bursa'da ilk defa olacak. Eğitime 40-45 kişi ile başladık. Önce tecvit tasrif ruh ile başladı” dedi.

Aşere ilminin Yıldırım Bayezid zamanında Ulucamii’nin etrafında kurulduğunu belirten Orhan Camii İmam Hatibi Ali Keleş, “Zamanın kıraat alimlerinden İmam Ceziriye Hazretlerini Mısır’dan ülkemize davet ediyorlar. Bursa’da ilmi 7 yıl okutuyor. 100 yıldır eser Bursa’da kaybolmuş durumdaydı. Sadık Hocam emekli olduktan sonra daha önce okumuş olduğu ilimleri tazeleyerek 50 arkadaşımızla başladığımız işe 7 arkadaşımızla devam ettik. Burada icazetlerimizi alacağız” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler