Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, şehirdeki çevre denetimlerini daha etkili hale getirebilmek, ilçe belediyeler arasındaki koordinasyonu sağlamak, uygulamadaki deneyimleri ve sıkıntıları paylaşmak amacıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşların yetkilileriyle bilgi paylaşımında bulundu.
Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, 10.08.2005 tarih ve 25902 sayılı ‘İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmeliği’, 18.03.2004 tarih ve 25406 sayılı ‘Hafriyat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği, 26.03.2010 tarih ve 27533 sayılı ‘Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik’, 29.04.2009 tarih ve 27214 sayılı ‘Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmeliği’ ile 17.08.2008 tarih ve 26939 sayılı ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’ çerçevesinde çevre denetim birimi faaliyetleri hakkında bilgilendirme yapmak amacıyla ‘2. Çevre Denetimi Bilgilendirme Toplantısı’ düzenledi. Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) yapılan toplantıya, ilgili kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.
Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bahattin Kuşoğlu, her canlının sağlıklı bir çevrede yaşamasının anayasal hak olduğunu söyledi. Çevre konusunda herkesin duyarlı davranmak zorunda olduğunu belirten Kuşoğlu, toplantıyla Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinin hizmet verme noktasında tek sesliliğini sağlamayı amaçladıklarını ifade etti. Bursa’da yapılan her güzellikten yaşayanların tamamının faydalanması gerektiğini dile getiren Kuşoğlu, “Önümüzdeki günlerde Dünya Çevre Günü’yle ilgili programlarımız olacak. 31 Mayıs’taki kutlamalarda farklı çalışmalar yaparak, stantlar açacağız. Genç nesille coşkuyu yaşayacağız. Onlar ailelerinde öncü rol üstlenebiliyor. Çevre kirliliği konusunda hata yapan aileleri, çocuklar çekinmeden uyarabiliyor. Çevrede yaşanan felaketlerin sınırları olmadığını unutmamalıyız. Hangi ülkede yaşanırsa yaşansın tüm dünyayı etkiler” dedi.
İki bölümden oluşan toplantıda, Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol Şube Müdürlüğü’nden Çevre Mühendisi Mihnet Tekinay ‘İşyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmelik ve ruhsatlandırma işlemleri’, Osmangazi Belediyesi’nden Çevre Mühendisi Ahmet Turhan ‘2. ve 3. sınıf GSM ruhsatlandırılması ve canlı müzik izni’, Osmangazi Belediyesi’nden Gıda Mühendisi Yeliz Baygın ‘Sıhhi ve umuma açık işyerlerinin ruhsatlandırılması’, Büyükşehir Belediyesi Çevre Kontrol Şube Müdürlüğü’nden İnşaat Teknikeri Kadir Gür ‘Hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının kontrolü yönetmeliği’, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Şube Müdürvekili Ziraat Mühendisi Esra Eser ‘Hafriyat sahalarının ruhsatlandırılması’ konularında katılanlara bilgiler verdi. Sunumların ardından soru cevap bölümüne geçildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz