YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bursa’da Gelişen Sanayi Gayrimenkul Sektörünü De Canlı Tutuyor

TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Bursa Şube Sorumlusu Tümay Fere, Marmara’nın önemli metropollerinden Bursa’da gelişen sanayinin...

Bursa’da Gelişen Sanayi Gayrimenkul Sektörünü De Canlı Tutuyor

TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Bursa Şube Sorumlusu Tümay Fere, Marmara’nın önemli metropollerinden Bursa’da gelişen sanayinin gayrimenkul sektörünü sürekli canlı tuttuğunu bildirdi.

Tümay Fere, sahip olduğu nüfus ve sosyo-ekonomik altyapı bakımından Türkiye’nin 4. büyük kenti Bursa’nın Marmara Bölgesi’nin önemli metropollerinden biri olma yolunda hızla ilerlediğini kaydetti. Kültürel ve finansal gelişmesiyle Doğu Marmara’nın önemli bir sanayi şehri olarak istihdamın neredeyse yarısının sanayide olduğu Bursa’nın hızla göç aldığına dikkat çeken Tümay Fere, şunları söyledi: “Bursa’da gelişen sanayi nüfusu da büyük oranda etkileyecektir. Kentte faaliyet gösteren 8 OSB’ye yakında 4 yeni sanayi bölgesi daha eklenecek. Bu da konut sektörünün Bursa için sürekli canlı kalacağını gösteriyor.”

Bursa’da OSB’lerin özellikle kentin batısına doğru gelişme gösterdiğine dikkat çeken Fere, “Sanayinin konut, konut sektörünün ise sanayiyi desteklediği kent hızla göç almakta. Bu noktada da konut sektörü 1990’lı yıllardan itibaren hızlı bir gelişme göstermeye başladı." değerlendirmesi yaptı.

KENTİN BATISINDA 1+1 TARZI DAİRELER YOĞUNLUKTA

Kentin batı yönünde 1+1 tarzı konut projelerinin fazlalaştığına işaret eden Tümay Fere, “Hem fiyat hem de kullanım alanları bakımından, bölgede son dönemlerde özellikle sanayi ve ticaret alanlarında çalışanlar yatırım amaçlı 1+1 daireleri tercih etmekte. Bunun yanında Görükle Uludağ Üniversitesi bölgesinde de öğrenci evi tarzında 1+1 apart daireler yoğun ilgi görüyor.” dedi.

Tarihsel geçmişe sahip Yıldırım ve Osmangazi ilçelerinde de prestijli konutların uygulanmaya başlandığına işaret eden Fere, bu bölgeler de de son dönemde yaşanan kentsel dönüşüm projeleri ile çarpık kentleşmenin önlendiğini aktardı.

Kentte özellikle son dönemde vatandaşların deprem yönetmeliğine uygun olması nedeni ile siteleri tercih ettiğinin altını çizen Tümay Fere, “Konut sektöründe ülke ve dünyadaki gelişmeler nedeniyle 1990 sonlarından itibaren Bursa’da gayrimenkul sektör yatırımcıları kentin hızla gelişmekte olan batısında yer alan Nilüfer, İhsaniye Ataevler, Ertuğrulkent ve Altınşehir’e yöneldi.” ifadelerini kullandı. Lüks konut projelerinin Bursa’da hızla geliştiğini anlatan Tümay Fere, özellikle Nilüfer ilçesinde konut stoğuna olan talebin buradaki konut fiyatlarına da yansıdığına işaret etti.

Kentteki alt-orta gelir grubunun ise Yıldırım ilçesi ve merkezinin çeperlerini tercih ettiğine işaret eden Fere, şöyle devam etti: “Kent genelinde yapılan çalışmalarda en yoğun talep gören ilk 4 ilçe sırayla Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım ve Mudanya. 2007 yılından itibaren bu ilçelerle birlikte özellikle Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan 1/25000 ölçekli nazım imar planı ile birlikte, İzmir yolu boyunca Özlüce, İrfaniye, Görükle ve Kayapa bölgelerinin de konut gelişimi açısından değer kazanacağı öngörülüyor.”

Prestijli konutların hızla yükseldiği Nilüfer’in bazı kesimlerinde konut fiyatlarının 125 bin TL'den başlayıp, 500 bin TL'ye kadar çıktığını ifade eden Tümay Fere, özellikle İzmir yolu üzerinde iş merkezlerinde kiralamaların metrekaresi 7-21 dolar arasında değiştiğini ifade etti. Tümay Fere, Bursa’nın tarihi dokusunun yoğun olarak kendini hissettirdiği Yıldırım ilçesinde ise bazı kesimlerinde konut fiyatları 90 bin TL'den başlayıp 200 bin TL'ye kadar çıktığını söyledi.

Osmangazi ilçesinin ise İstanbul ile olan bağlantısını sağlayan Yalova Yolu Caddesi boyunca gelişme göstermeye devam ettiğini anlatan Tümay Fere, özellikle Demirtaş Mahallesi'nin son yıllarda hızla gelişme gösteren prestijli konut projeleri ile Nilüfer’e eş değer seviyeye yaklaştığını ifade etti. Tümay Fere, Osmangazi ilçesinde bazı bölgelerde konut fiyatlarının ise 100 bin TL'den başlayıp 500 bin TL'ye kadar çıktığını anlattı.

Bursa’nın İstanbul ile olan hızlı feribot deniz bağlantısının sağlandığı Mudanya ilçesinde ise hızlı bir gelişme yaşandığını anlatan TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Bursa Şube Sorumlusu Tümay Fere, sözlerine şöyle devam etti: “Mudanya ilçesinde konut fiyatları 80 bin TL’den başlayıp 250 bin TL’ye kadar çıkmakta olup Bademli, Çağrışan semtlerinde villa fiyatları 2 milyon TL’ye kadar çıkıyor.”

Tümay Fere, Marmara Denizi’nin doğusunda, kıyı boyunca gelişen ilçelerinden biri olan Gemlik’in de büyük oranda orta gelir grubuna hitap eden konut stoğuna sahip olduğunu ifade etti. İlçede özellikle 1999 depreminden sonra konut sektöründe bir gerileme yaşandığına dikkat çeken Fere, ticari sirkülasyonun yoğun olan Bursa Serbest Bölge ve Gemport Limanı konut sektörüne de hareketlilik kattığını bildirdi.

Bursa’nın önemli sanayi ilçelerinden olan Kestel’de ise OSB’nin varlığının bölgede sanayinin gelişmesini desteklediğini vurgulayan TSKB Gayrimenkul Değerleme AŞ Bursa Şube Sorumlusu Tümay Fere, sözlerini şöyle noktaladı: “OSB’nin istihdam kapasitesi, konut sektörüne de hareketlilik getiriyor. Bursa Teknik Üniversitesi’nin bu ilçede kurulacak olması ve Bursaray’ın ilçeye kadar uzatılması konut sektörünü de canlandıracaktır. Ayrıca yakın zamanda TOKİ uygulaması ile birlikte bölgedeki konut stoğu hacminde artış gözleniyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler