Bursa'da, 'S' plakası olmamasına rağmen servis taşımacılığı yapan araçlar tartışmalara sebep oluyor. Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kent genelinde servis taşımacılığı yapan binin üzerinde aracın usulüne uygun çalışmadığını belirterek, S plaka satışı ile bu araçları kontrol altına almayı amaçladıklarını söyledi.
Recep Altepe, Bursaray Emek Hattı'nın devreye alınmasının ardından Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların servis taşımacılığı yerine işçilerini Bursaray’a yönlendirmesi konusundaki çalışmalarının sürdüğünü belirtti.
Bir taraftan faaliyette olan servisleri kontrol altına almaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Altepe, şehirde binin üzerinde servis aracının usulüne uygun olmadan çalıştığının belirlendiğini dile getirdi.
Başkan Altepe, şunları kaydetti: “Biz bugüne kadar plaka satmayı düşünmedik. Ancak satmayınca kontrol elden çıkıyor. Geçtiğimiz haftalarda 100 tane plaka sattık. Bir o kadar daha satacağız. Ancak bunlar yeni araçlar değil. Bunlar şu anda çalışan araçlar. Servisi ya kaçak olarak yapıyorlar ya da ilçe belediyelerinden S plaka almaya başladılar. Önemli ölçüde araçlar kendi üzerine olmasına rağmen çalıştıkları kurumun aracı gibi gösteriyorlar. Mülkiyet araç sahibinin ancak fabrika üzerine geçiriliyor. Bu şekilde binin üzerinde araç var. Çeşitli kılıflar bularak bunları yapıyorlar. Biz usulüne göre çalışmayan araçları bu sayede kontrol altına alıyoruz. İlçe belediyeleri 40 bin TL’ye satarken, biz 120 bin TL gibi piyasa fiyatlarıyla satıyoruz. Böylelikle hem araçlar kontrol altına alınıyor hem de belediyeye gelir sağlanmış oluyor.”
TOPLU TAŞIMA ÖZENDİRİLECEK
Organize Sanayi Bölgesindeki firmaların işçilerini toplu taşıma araçlarına yönlendirmesiyle ilgili çalışmalarının da aralıksız sürdüğünü kaydeden Başkan Altepe, hedeflerinin trafik yoğunluğunu en aza indirmek olduğunu söyledi.
Bunun tek yolunun ise toplu taşıma olduğuna işaret eden Başkan Recep Altepe, “Raylı sistem ağlarımız genişledikçe artık firmalar işçilerine aylık kartlar verecek ve taşımacılık raylı sistemle yapılabilecek. Ancak bizim öncelikle çalışma saatlerini düzenlememiz gerekli. Çünkü hem fabrikalar, hem resmi kurumların mesai saatleri aynı. Sabah 7 – 8 gibi aşırı yoğunluk oluyor ondan sonra yoğunluk birden ortadan kalkıyor. Akşam da belirli saatte yığılma oluyor. Avrupa çeşitli kentlerinde kurumlar 5, 6, 7, 8, 9 gibi farklı saatlerde işe başlıyorlar. Biz de bu sistemi sağlayabilirsek, toplu taşıma araçlarında yığılmanın önüne geçebiliriz. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz