Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü’nde kurulan Ambalaj Laboratuvarı'na gıda analiz için gerekli cihazların alımına katkı koyanlar plaketle ödüllendirildi.
Uludağ İhracatçı Birlikleri’ne bağlı (UİB) Meyve ve Sebze Mamulleri Birliği ve Yaş Meyve Sebze Birliği’nin katkıları ile alınan cihazların gıda ambalajlarının analizlerinde büyük avantaj sağlayacağı belirtildi. Bu cihazların gıda ile temasta bulunan madde ve malzemeler ile ilgili Ar-Ge çalışmalarında kullanılacağı kaydedildi.
Bursa’da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı olarak gıda ve yem konusunda faaliyet gösteren Türkiye’deki tek Araştırma Enstitüsü olan, Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü teknolojik yatırımlarına devam ediyor. Bu kapsamda enstitü bünyesinde gıda ve yem ambalajlarının analizlerini yapmak amacıyla 'Ambalaj Laboratuvarı' kuruldu. Analizler için gerekli olan cihazların bir kısmı Uludağ İhracatçı Birlikleri’ne (UİB) bağlı, Meyve ve Sebze Mamulleri Birliği ile Yaş Meyve Sebze Birliği tarafından sağlanan maddi katkılar ile temin edildi. Enstitü için gerekli cihazların alımı için katkı sağlayan UİB’ye bağlı birliklerin başkanlarına kurumda düzenlenen tören ile plaket verildi.
Enstitü Müdürü Harun Seçkin’in odasında düzenlenen törene Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ömer Çelik ile kamu ve özel sektörde görev yapan bazı yöneticiler katıldı. Törende UİB Meyve ve Sebze Mamulleri Birlik Başkanı Orhan Gençoğlu ve Yaş Meyve Sebze Birliği Başkanı Salih Çalı’ya plaketleri verildi.
Tören öncesi konuşan Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü Harun Seçkin, Türkiye’de üretilen gıdaların ve yemlerin sağlık ve hijyen açısından analizlerini yapan enstitünün bu alanda önemli bir hizmet verdiğini söyledi. Seçkin, enstitünün hizmet kalitesini yükseltmek için bir yandan kamu kaynaklarını kullanırken, diğer yandan da iş dünyasından da destek aldıklarını dile getirdi. Seçkin, şöyle konuştu: “Enstitümüzde gıda, gıda katkı maddeleri, yem, yem katkı maddeleri ile su ve su ürünleri konularında araştırma projeleri yürütülmektedir. Denetim ve kontrol amacı ile gelen numunelerde istenen analizler yapılmakta, ayrıca kamu ve özel sektör laboratuvarlarına eğitimler vermektedir. Enstitümüz bir yandan iç piyasa ve ihracat için gerekli olan ve belli standartta, daha hızlı, daha hassas analizler yaparken, diğer yandan da ülkemizin ve sektörün ihtiyacı olan konularda Ar-Ge projeleri yapmaktadır.”
Sektöre daha kaliteli hizmet vermek için düzenli olarak teknolojilerini yenilediklerini vurgulayan Harun Seçkin, “Bu konuda duyarlı olup, gıda güvenliğinin sağlanması ve Ar-Ge çalışmalarının yapılması için destek istediğimiz UİB’ye bağlı gıda ihracatçı birlikleri, metal ambalajların analizinde kullanılacak cihazları kurumumuza kazandırılmasında katkı yaptılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.
Törende konuşan UİB Koordinatör Başkanı, Meyve ve Sebze Mamulleri Birlik Başkanı Orhan Gençoğlu ve Yaş Meyve Sebze Birliği Başkanı Salih Çalı da hem iç piyasada hemde dış piyasada tüketilen gıdaların, tarladan sofraya kadar güvenliğinin önemli olduğunu dile getirdiler. Sağlıklı gıda tüketilmesi için üretim ve satış aşamalarında titiz bir denetime tabi tutulmaları gerektiğini söylediler.
Konuşmaların ardından Orhan Gençoğlu ve Salih Çalı’ya ödülleri Vali Yardımcısı Hüseyin Eren ve Enstitü Müdürü Harun Seçkin tarafından verildi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz