HABER

Burunda şekil bozukluğu beden sağlığınızı etkileyebilir!!

Burundaki görsel şekil bozukluklarını yalnızca estetik bir problem olarak görmek önemli bir yanılgıdır.

Burun denilince ilk olarak aklımıza gelen nefes alma, koku alma gibi fonksiyonları gelir. Burun bu fonksiyonlar için var olmuş, anlamı olan ve çok karmaşık bir sistemdir. Aynı zamanda yüzün ortasında yer alan, yüzün estetik anlamda ve kimlik kazanması anlamında eşsiz bir organdır. Anatomik olarak kemik ve kıkırdak yapılarından oluşur. Dış yapısı ve iç yapısı birbiriyle bir bütün olarak fonksiyon görür. Burundan nefes aldığımız zaman hava nemlenir, temizlenir, sinüslerde ısı kazanır, burun etleriyle belli bir akım ve sirkülasyon kazanarak akciğerlerin istediği hız ve koşullarda düzenlenir. Alınan hava bronşlarımıza daha fazla ulaşarak daha verimli kullanılır. Ağızdan nefes aldığımızda aslında daha fazla hava girişi olur ama hızı, nemi ve temizliği yeterli değildir. Bundan dolayı akciğerimize daha az ve kalitesiz hava ulaşır. Burunda şekil olarak eğrilik, kemer yapısı, burun ucu düşüklüğü ve darlığı gibi sıkıntılar çoğunlukla iç kısımdaki anatomik yapıların problemleri ile birlikte ortaya çıkar.

Rinoplastimerkezi kurucusu olup aynı zamanda KBB Uzmanı olan Op. Dr. Bülent Koç;

‘Burun sırtında eğrilik varsa buna eşlik eden az veya çok miktarda burun kanallarınızın birinde tıkanıklık vardır ve mutlaka ameliyat öncesi endoskopik sistemle detaylı değerlendirilmelidir. Burun ucunda düşüklük varsa bu, burun dediklerinden hava girişini kısıtlayacağı için mutlaka değerlendirilmelidir. Burun içindeki kemik eğriliği yüksek oranda konka hipertofisini ( burun eti büyümesi) beraberinde getirir ve ameliyatta radyofrekans yöntemiyle küçültülmelidir.

Ayrıca burun problemlerinde sıklıkla eşlik eden Konka Bülloza ( Burun etlerinde hava dolu kesecikler) görülebilmektedir ve nefes alma problemlerini ve sinüzit rahatsızlığını arttırmaktadır. Bu problemler burun estetiği yapılırken aynı seansta düzeltilmelidir’ diyor. Burundan yetersiz hava alımı zamanla kalbimizde vücuda daha çok kan ve oksijen gönderme ihtiyacı yaratacağı için zorlar ve ‘Kalp Büyümesi' yapar. Buda kalbimizin zorluklara karşı direncini azaltır. Aynı şekilde akciğerimiz bize daha fazla oksijen sağlama çabasından dolayı zamanla sertleşir ve efor kapasiteniz azalmış olur. Aldığımız oksijen içtiğimiz şu gibidir ve bütün hücrelerimiz ve organlarımız için gereklidir, sonuç olarak burun problemlerinden bütün vücudumuz zarar görmektedir. Burundan nefes alma problemi olan birinin çok efor gerektiren iş ve sporlardan önce mutlaka bu probleminden kurtulması gerekmektedir bu riskli durumlara neden olabilir.

Ameliyat sonrası; uykularınız düzene girer, horlama ve ağzı açık uyuma gibi problemleriniz geçer ve sabahları dinlenmiş uyanırsınız, kalbiniz ve akciğeriniz daha rahat fonksiyon görmeye başlar ileri yaşlarda daha az yıpranmış ve daha dayanıklı olur. Efor kapasiteniz artar, daha geç yorulur ve efor gerektiren sporları güvenle yapabilirsiniz. Alerjiniz varsa sizi artık daha az rahatsız etmeye başlar, ileride astım bronşit gibi rahatsızlıklara yakalanma riskiniz azalır. Daha az sinüzit problemi yaşarsınız, gribal enfeksiyonları uzamadan atlatmaya başlarsınız. Bağışıklık sisteminiz daha rahat çalışır. Sonuç olarak bütün hücreleriniz daha iyi çalışarak daha sağlıklı bir hayat süresiniz. Ve bunu bir estetik ameliyat sonu güzel bir görüntüye kavuşmuş olarak size sağlıyoruz.

YORUMLARI GÖR ( 0 )

En Çok Aranan Haberler